Bortolotti og Niederhauser ansat af Audi

Audi Sport har offentliggjort deres GT fabrikskørere til 2020 sæsonen.

I 2019 var der kun 10 kørere i programmet, men det er udvidet til 12 i den kommende sæson.

Mirko Bortolotti og Patric Niederhauser er nyansatte til at skulle køre Audi R8 GT3 Evo racerne rundt i verden.

Niederhauser har kørt Audi racere on/off siden 2017 i blandt andet ADAC GT Masters, men det er først nu at han får en kontrakt direkte med Audi Sport. I 2019 vandt han ADAC GT Masters mesterskabet sammen med Kelvin van der Linde for HCB-Rutronik Racing, og den præstation har altså givet ham et fabrikssæde i 2020.

24h Nürburgring 2019
Photo: Audi Sport

Bortolotti har de seneste seks år gjort alt for at Audi ikke skulle vinde. Han kommer fra Lamborghini, hvor han var fabrikskører, og har der været en Lambo til start, var der en stor chance for at italieneren sad bag rattet. Han har bl.a. vundet 24 timers løbet på Daytona to gange, og været med i toppen af ADAC GT Masters, og vandt derudover Blancpain GT Series Endurance Cup i 2017.  Inden han sad i GT bilerne, var han en af de allerhurtigste i formelbiler, hvor han vandt Formel 2 mesterskabet i 2011, og har derudover været testkører for Williams, Toro Rosso samt Ferrari i Formel 1.

De 10 gengangere hos Audi Sport er Rahel Frey, Kelvin van der Linde, Mattia Drudi, Christopher Haase, Pierre Kaffer, Christopher Mies, Frank Stippler, Dries Vanthoor, Markus Winkelhock og Frederic Vervisch.

Programmerne for Audi kørerne bliver blandt andet ADAC GT Masters, International GT Cup, udvalgte VLN løb samt 24 timers løbet på Nürburgring.

Første opgave for (nogle) af fabrikskørerne bliver 24 timers løbet på Daytona i januar – og her vil det være naturligt at putte Bortolotti i en bil, som forsvarende vinder af løbet i GTD kategorien.

Relaterede nyheder