IMSA tidligt ude med 2025 datoer

I forbindelse med 12 timers løbet på Sebring, sendte IMSA WeatherTech SportsCar Championship samt Michelin Pilot Challenge mesterskaberne deres kalender ud for 2025.

Det er meget utraditionelt, at de har sendt løbskalenderen ud allerede nu. Traditionelt set plejer det at være i forbindelse med løbet på Road America i august måned.

Sæsonen er identisk med 2024 udgaven. Lime Rock Park er ikke vendt tilbage, selvom mange savner den. Problemet er dog at den lille snævre bane kun tillod GTD Pro og GTD biler, rent pladsmæssigt.

Sæsonen starter på Daytona, efterfulgt af Sebring – her skal alle bilklasserne deltage.

Long Beach i april måned er begrænset til GTP og GTD, inden serien rykker videre med GTP, GTD Pro og GTD til WeatherTech Raceway Laguna Seca i maj måned.

Detroit bliver begrænset til GTP og GTD Pro klasserne i den sidste weekend i maj. Dermed er der mulighed for at de hold kan tage til Le Mans, som starter den 6. juni 2025 med scrutineering, efterfulgt af testdage og løbet.

Efter Le Mans skal GTP, LMP2, GTD Pro og GTD til 6 timers løbet på Watkins Glen, inden GTP klassen får fri til CTMP afdelingen i Canada, hvilket er den eneste udenfor USA i 2025.

Road America bliver fuldt program, inden GTP og LMP2 klasserne springer over Virginia International Raceway, som kun er for GT bilerne.

6 timers løbet på Indianapolis i september og Petit Le Mans i oktober måned lukker sæsonen, hvor alle fire klasser er med.

Daytona, Sebring, Watkins Glen, Indianapolis, og Michelin Raceway Road Atlanta tæller med til Michelin Endurance Cup afdelingerne, da de er længere end de andre løb.

Ved at sende kalenderen ud så tidligt, håber IMSA på at andre serier kommer til at styre udenom deres allerede annoncerede datoer. I de foregående sæsoner, har de flere gange måtte diskutere datoer, hvor der er blevet rykket frem og tilbage af enten IMSA eller deres europæiske pendant ACO har måtte ændre på weekenderne. Selv i 2024 er der sammenfald mellem IWSC, ELMS, og FIA WEC. Forhåbentlig kan man undgå det i 2025, så kørerne kan køre flere serier, og faktisk deltage i alle afdelinger, i stedet for at skulle sige nej til visse opgaver på den ene eller anden side af Atlanten.

Hele kalenderen med datoer kan ses herunder:

Graphics: IMSA

Relaterede nyheder