Puebla løb afgjort efter målflaget

ABB FIA Formula E World Championship var nået til den 8. afdeling af 2020/21 mesterskabet.

Mens Mexico City har været stedet for Formel E i Mexico gennem de seneste mange sæsoner, var årets løb flyttet væk fra storbyen, til Puebla banen, for at nedsætte risikoen for eventuelle COVID-19 udbrud i og omkring paddock’en, da netop Mexico City i øjeblikket er et højrisiko område.

Pascal Wehrlein havde taget Pole Position til løbet for TAG Heuer Porsche, foran Oliver Rowland hos Nissan e.dams, Jake Dennis i BMW i Andretti, Jean-Eric Vergne i DS Techeetah, Maximilian Günther i BMW i Andretti, og Edoardo Mortara i ROKiT Venturi Racing.

Mesterskabsførende Robin Frijns skulle starte helt tilbage fra 20. pladsen i hans Envision Virgin Racing bil.

Dragon Penske holdets to kørere, Joel Eriksson og Sergio Sette Camara skulle starte allersidst, da holdet havde skiftet inverterne på begge biler, da de mente at de havde en fejl. Reglerne i Formel E siger dog, at man ikke må skifte dem, og derfor straffen. Derudover fik begge kørere og en Drive-through, som de skulle afsone i løbet.

Pascal Wehrlein

Rowland fik en rigtig skidt start på løbet, og faldt helt ned på 14. pladsen. De to BMW i Andretti kørere var meget tæt på hinanden gennem Sving 1, men undgik heldigvis at ramme hinanden, selvom Günther kom foran Dennis.

Nick Cassidy satte bilen hårdt i muren på første omgang, hvilket udløste en Safety Car, for at få hans bil fjernet.

Sebastien Buemi fik en 10 sekunders Stop & Go straf, da holdet måtte skifte gearkasse og inverteren på hans Nissan e.dams racer inden løbet.

Alexander Lynn måtte pitte efter nye dæk, da han havde en punktering. Heldigvis kunne han gøre det under Safety Car, så han ikke mistede nogen tid.

Løbet blev heldigvis hurtigt givet frit igen, hvor Wehrlein igen stak afsted ude i front.

Maximilian Günther & Jake Dennis

Wehrlein var hurtig til at tage hans første Attack Mode, hvilket gjorde at han faldt ned på 3. pladsen, da vejen ind i Attack Mode var noget længere end ellers set i de seneste par sæsoner.

Sam Bird var på vej fremad i feltet, efter at have startet 18’er. Efter få omgange var han oppe på 12. pladsen.

Wehrlein kom hurtigt tilbage i front igen, ved hjælp af den ekstra power.

Nyck de Vries og Robin Frijns havde været lidt for tæt på hinanden i Sving 11, hvilket betød at de Vries røg langt tilbage i feltet. De to hollændere kæmpede ikke kun i løbet, men også i toppen af mesterskabet. Frijns fik udbremset sig selv, og bankede ind i stakkels de Vries.

Det lykkedes Wehrlein at køre et så stort forspring ud, at han kunne tage andet Attack Mode, uden at miste føringen.

Jean-Eric Vergne og Alexander Sims kom for tæt på hinanden, da franskmanden kom ud fra hans Attack Mode, hvilket sendte ham i muren, og ud af løbet. Heldigvis kunne han selv humpe bilen tilbage til pitten, så vi undgik andre afbrydelser.

Lucas Di Grassi, Sam Bird, Antonio Felix da Costa, Stoffel Vandoorne og Nyck de Vries var de 5 kørere, som havde fået Fan Boost i dagens løb.

Robin Frijns fik en 10 sekunders tidsstraf, for at have ramt Nyck de Vries. Dyrt for den mesterskabsførende.

Nyck de Vries & Stoffel Vandoorne

Mortara havde fået kørt sig frem på 3. pladsen, inden han var inde for at tage hans 2. Attack Mode, med 20 minutter tilbage af løbet.

Der var ballade mellem de to englændere, Bird og Lynn. Bird var inde for at tage Attack Mode, og på vej ud, blev han sendt hårdt i muren af Lynn, som kom fuld fart ude på banen, og trak ud mod muren som normalt. Det udløste dagens anden Safety Car, for at få Jaguar raceren fjernet.

Da løbet blev givet frit igen, fik Wehrlein endnu et godt hul til BMW i Andretti kørerne Günther og Dennis på anden og tredje pladsen, mens Mortara var faldet tilbage som firer igen.

10 minutter før målflaget kom der pludselig en besked frem på skærmen – bil #99 undersøges for en teknisk ulovlighed – altså førende Wehrlein.

Dennis kom foran Günther på vej ind i Sving 1. Dog manglede Dennis stadig at tage hans 2. Attack Mode i løbet.

Dommerne havde kigget på Bird og Lynn episoden, og kaldte det hændeligt uheld, ligesom Vergne og Lynn kontakten.

Pludselig dukkede samme besked også op for begge Nissan e.dams biler, samt den anden TAG Heuer Porsche kører, Andre Lotterer – undersøges for teknisk ulovlighed.

Dennis tog Attack Mode med 5 minutter tilbage, og flettede ind på 7. pladsen.

Mortara fik udbremset Günther, med en meget risikabel manøvre. Men det virkede, og han var forbi.

BMW i Andretti racerne var virkelig i problemer, da Rene Rast også kom forbi. Felix da Costa forsøgte også at komme forbi, mem blev afvist på det kraftigste, hvilket gjorde at Dennis kunne komme forbi.

Det fik portugiserens blod i kog, og kort tid efter lavede han en kæmpe fejl under en af de hårde nedbremsninger, og tabte også en placering til Alexander Sims – men var heldig ikke at ryge i muren.

Lucas Di Grassi

Lucas Di Grassi lå helt oppe under bagvingen på Edoardo Mortara, med under 2 minutter tilbage af løbet, og dykkede forbi i en fantastisk udbremsning ind i Sving 1. Holdkammerat Rast lå også på lur, og kom forbi omgangen efter, med en tro kopi af brasilianerens overhaling.

Sidste omgang startede med et 10-bils tog efter Günther, som var proppen i flasken. Tyskeren gjorde alt for at minimere positionstabet, og forsvarede derfor det bedste han havde lært.

Pascal Wehrlein krydsede målstregen som første bil – men få sekunder efter blev han diskvalificeret, da holdet havde glemt at angive hvilke dæk at han skulle køre på. Præcis det samme skete for holdkammerat Andre Lotterer, samt for begge Nissan e.dams racere, Oliver Rowland og Sebastien Buemi.

Det betød at Lucas Di Grassi vandt løbet foran Audi Sport Abt Schaeffler holdkammerat Rene Rast, mens ROKiT Venturi Racing kører Edoardo Mortara sluttede treer. Alexander Sims, Jake Dennis, Antonio Felix da Costa, Stoffel Vandoorne, Mitch Evans, Nyck de Vries og Alexander Lynn var de sidste kørere i top 10. Det er to sæsoner siden Sæson 3 mesteren sidst har vundet et løb.

I morgen køres der endnu en afdeling af ABB FIA Formula E Championship, hvor der skal køres ny kvalifikation, og endnu et nyt løb.