2 timers duel på Spa Francorchamps

2021 sæsonens 6. tællende løb til Michelin Le Mans Cup, blev kørt på Spa Francorchamps banen, på en dejlig solrig, og ikke mindst tør lørdag eftermiddag.

Phoenix Racing #5 med Finn Gehrsitz og Hamza Owega startede løbet fra Pole Position, foran holdkammeraterne i WTM Powerd by Phoenix #11 med Thorsten Kratz og Leonard Weiss, og COOL Racing #37 med Antoine Doquin og Josh Skelton.

Anders Fjordbach og Audunn Gudmundsson skulle starte 7’er med Team Thor #77, mens Michael Jensen og Adam Eteki ombord CD Sport #33, skulle starte 20’er.

Gabriele Lanciere og Paolo Ruberti holdt på GT3 Pole med Iron Lynx Ferrari #8, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler og Julien Andlauer, mens Iron Lynx Ferrari #9 med Manuela Gostner og Doriane Pin skal startede P3, hvor der desværre kun var 3 biler til start i dagens løb.

Michelin Le Mans Cup Spa 2021 start

Det blev en vild start på løbet, hvor WTM Powered by Phoenix #11 forsøgte at tage føringen, på vej ind i Sving 1, men måtte afgive føringen til COOL Racing #37, på vej ud af Sving 1, og i god tid inden bilerne kom til Eau Rouge.

Der var kontakt mellem United Autosports #32 og Team Thor #77 i Sving 1, hvor AF Corse #31 og Frikadelli Racing #30 også blev involveret. Det kostede de 4 biler en del sekunder, inden de kom videre.

Iron Lynx Ferrari #8 holdt fast i føringen i GT3, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2, og Iron Lynx Ferrari #9. Mens de to første blev liggende i umiddelbart nærhed, faldt Manuela Gostner stille og roligt tilbage.

Iron Lynx Ferrari #9

DKR Engineering #3 fik en 5 sekunders pitstop straf, da Jon Brownson ikke havde kørt den rigtige vej tilbage på banen, i Sving 1.

CD Sport #33 var stille og roligt kommet frem i feltet, og op på en 15. plads blandt LMP3 bilerne.

Kort tid efter den straf blev offentliggjort, blev DKR Engineering #3 vippet rundt af United Autosports #32 i Sving 8, da der var kontakt under nedbremsningen. Dommerne kiggede på den sag, og gav Daniel Schneider i #32 en Stop & Go Straf, da brasilianeren allerede havde fået en advarsel tidligere i løbet.

United Autosports #23 fik udbremset sig selv i Bus Stop Chikanen, hvor John Schauerman holdt mod kørselsretningen, og mistede nogle placeringer.

Black Falcon #12

Kort tid efter holdt Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 still i Stavelot, efter et solospin fra Nicolas Leutwiler. Men schweizeren kom slev igen igen, inden Iron Lynx Ferrari #9 nåede op til den.

Rinaldi Racing #55 snittede gruset i Sving 5, mens Mühlner Motorsport #18 havde en lidt vildere tur gennem gruset i Sving 13, og endte på græsset, på modsatte side af banen. Australske Andreas Latorre kunne ikke selv komme videre derfra, hvilket udløste en Full Course Yellow, så bilen kunne slæbes derfra.

Det gav vild aktivitet i pitten, da pitvinduet netop var åbnet, i forhold til første tankstop for LMP3 bilerne.

Alle LMP3 bilerne nåede i pit, mens der var FCY på banen – men ikke alle nåede ud igen, inden der var givet grønt flag.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2

Der var kæmpe drama mellem Black Falcon #12 og Grainmarket Racing #20, da de to biler ramte hinanden, næsten på toppen af Raidillon. Heldigvis ramte ingen af dem barrieren, eller andre biler, men forhjulsophænget på 20’eren var knækket.

COOL Racing #37 var fortsat i føring af løbet, foran WTM Powered by Phoenix #11, og Rinaldi Racing #66. Blandt GT3 bilerne, var det fortsat Iron Lynx Ferrari #8, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 og Iron Lynx Ferrari #9.

United Autosports #32 endte i gruset i Sving 7, og der måtte en Full Course Yellow til, for at få Andy Meyricks bil løftet i sikkerhed. Dommerne kiggede på episoden, og fandt ud af at Rinaldi Racing #66 havde prikket englænderen rundt, og gav derfor Nicolas Varrone skylden, hvilket kostede en Drive-through til 66’eren, og dermed en potentiel podieplads.

Team Thor #77

Da løbet blev givet frit igen, var der kamp mellem Phoenix Racing #5 og COOL Racing #69 omkring 4. pladsen i løbet. Det tog en omgangs tid inden Matt Bell i 69’eren kom forbi Finn Gehrsitz i 5’eren, og derefter kunne starte jagten på 3. pladsen, som var et par sekunder længere fremme.

Grainmarket Racing #20 fik en Drive-through for kontakten med Black Falcon #12 tidligere i løbet.

Team Virage #16 måtte køre en hel omgang med knækket baghjulsophæng. Sascha Lehmann forsøgte at komme hurtigt muligt tilbage til pitten, men der var næppe meget at gøre for mekanikerne, med 33 minutter tilbage af løbet.

Rinaldi Racing #66 var i gang med at arbejde sig frem i feltet igen, og fik overhalet MotorSport98 #98, og kom dermed op på 6. pladsen.

CD Sport #33 havde en kort tur gennem gruset i Sving 7, og kastede lidt småsten på banen, til fornøjelse for alle konkurrenterne.

AF Corse #31 spandt rundt i Stavelot, hvor det tog 15 sekunder før Rui Aguas var på rette køl igen.

Iron Lynx Ferrari #8

COOL Racing #69 havde endelig fået hentet WTM Powered by Phoenix #11 ude på banen, og fik lavet en fantastisk modig overhaling, udenom i Eau Rouge/Raidillon kombinationen, og kom dermed op på andenpladsen.

Black Falcon #12 fik en 13 sekunders Stop & Go straf, da deres første pitstop havde været for kort.

Der var kontakt mellem WTM Powered by Phoenix #11 og Racing Spirit of Leman #25, da 25’eren skulle overhales med en omgang – men valgte at forsøge at pitte på samme tid, som Leonard Weiss var på vej rundt om. Derfor måtte Theo Chalal opgive det, og køre endnu en omgang, inden tankstoppet.

Grundet forsinkelser tidligere i løbet, nåede vi kun at køre 1 time og 52 minutter, inden målflaget kom ud, da støjreglerne på Spa Francorchamps var utroligt stramme.

COOL Racing #37

Cool Racing #37 med Josh Skelton og Antoine Doquin vandt løbet, foran COOL Racing #69 med Matt Bell og Maurice Smith, mens WTM Powered by Phoenix #11 med Leonard Weiss og Thorsten Kranz sluttede treer.

CD Sport #33 med Adam Eteki og Michael Jensen sluttede 13’er, mens Team Thor #77 måtte nøjes med en 20. plads med Audunn Gudmundsson og Anders Fjordbach.

Iron Lynx Ferrari #8 med Paolo Ruberti og Gabriele Lancieri vandt løbet i GT3 kategorien, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Julien Andlauer og Nicolas Leutwiler, mens Iron Lynx Ferrari #9 med Doriane Pin og Manuela Gostner sluttede treer.

Med dagens resultat er Iron Lynx Ferrari #8 mestre, mens Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 kun er få point fra at kunne være sikker på andenpladsen. Det kræver at Iron Lynx Ferrari #9 vinder løbet, mens Porsche raceren udgår.

Nielsen Racing #7 holder med nød og næppe fast i LMP3 føringen, efter de sluttede på 5. pladsen i dagens løb, foran Rinaldi Racing #66, mens COOL Racing #69 er rykket frem som treer – lige foran begge United Autosports #22 og #23. De fem hold kan stadig vinde mesterskabet – men for de to sidstnævnte hold, kræver det at Nielsen Racing #7 udgår af finaleløbet, mens de skal vinde.

Sæsonfinalen i Michelin Le Mans Cup køres den 23. oktober 2021 på Portimao banen i Portugal.