Flere brikker faldet på plads i Indycar puslespilet

Der falder stille og roligt flere og flere brikker på plads i puslespillet omkring NTT IndyCar Series 2022.

Mange af holdene har annonceret deres kørere til 2022 sæsonen, og der kommer til at ske store ændringer i sammensætningerne af holdene.

Vi har tidligere omtalt Rahal Letterman Lanigan Racing, hvor Graham Rahal får Jack Harvey og Christian Lundgaard som nye holdkammerater.

Harvey’s skifte, efterlader et tomt sæde hos Meyer Shank Racing. Det bliver snuppet af Simon Pagenaud, som skal køre fuld sæson sammen med Helio Castroneves. Dermed har MSR to tidligere Team Penske kørere i folden.

Team Penske er sjovt nok et af de hold, hvor der sker færrest ændringer. 4. bilen som Pagenaud har kørt hidtil, kommer til at stå urørt henover sæsonen, da holdet stille og roligt skal i gang med et sportsvognsprogram for selveste Porsche. Josef Newgarden, Scott McLaughlin og Will Power fortsætter uændret.

Hos Andretti Autosport er der 50% nyt. Colton Herta og Alexander Rossi bliver siddende i deres respektive biler, mens Ryan Hunter-Reay og James Hinchcliffe må vige pladsen for to nye navne hos holdet. Devlin DeFrancesco overtager #29 fra Hinch, mens Romain Grosjean overtager #28 fra Hunter-Reay. DeFrancesco har kørt for Andretti i henholdsvis Indy Pro 2000 og Indy Lights gennem de sidste par sæsoner, og har nu fundet budgettet til at kunne hoppe ind i topklassen. Grosjean debuterede hos Dale Coyne Racing i 2021, og fik med det samme gejsten tilbage. Debutsæsonen var næsten ovalfri, med kun Iowa sidst på året, men 2022 bliver fuld sæson med alle ovaler, inklusiv Indy 500.

Romain Grosjean
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Dale Coyne Racing har endnu ikke annonceret hvem der skal erstatte Grosjean i #51, men chefen selv plejer at have en god næste for hurtige kørere.

En tidligere DCR kører, Sebastien Bourdais er ikke længere en del af A. J. Foyt Enterprises. Franskmanden har indtil videre fået kontrakt med Chip Ganassi Racing, til at køre deres Cadillac DPi racer i IMSA WeatherTech SportsCar Championship næste år, men jagter stadig et sæde i Indycar. Mulighederne begynder dog at svinde kraftigt ind. Derimod skal Kyle Kirkwood køre i bil #14. Kirkwood vandt Indy Lights mesterskabet i 2021 for Andretti Autosport, men da de ikke har flere ledige sæder for 2022, må han søge andre steder hen, og det bliver altså A. J. Foyt Enterprises.

Netop CGR fortsætter med uændret mandskab i Indycar 2022, men skal finde en ekstra bil frem fra hylden til Indy 500. Den forsvarende mester Alex Palou fortsætter, ligesom den 6-dobbelte Indycar mester Scott Dixon. Svenske Marcus Ericsson gjorde sig for alvor gældende i 2021 sæsonen, med hele to sejre. Jimmie Johnson er klar på endnu en sæson, men overlader bilen på ovalerne til Tony Kanaan, som elsker de runde højhastighedsbaner. Meeen – Johnson skal for første gang selv forsøge at kvalificere sig til Indy 500 i en 5. bil for holdet. Det 7-dobbelte NASCAR mester har allerede været ude at teste for første gang på IMS, og er vild med den nye udfordring. Samtidig har han nu erfaring fra alle baner på Indycar kalenderen, så han ikke starter på bar bund, hver eneste weekend.

Arrow McLaren SP tager endnu en sæson med Patricio O’Ward og Felix Rosenqvist. Det makkerpar gjorde det godt i 2021, og O’Ward var med i titelkampen helt indtil finaleweekenden i Long Beach. Rosenqvist skule lige finde sig til rette hos det nye hold, men skal det blive til noget for ham i Indycar, SKAL han slå til i 2022 – ellers er det nok ved at være slut for svenskeren på den front.

Ed Carpenter Racing har allerede Rinus VeeKay på plads i bil #21 igen, mens teamejeren selv tager alle ovalerne ombord #20. Hvem der ellers skal køre for holdet, er endnu vist.

Juncos Hollinger Racing har lavet en fast aftale med Callum Ilott, som gælder hele 2022, efter briten debuterede ved de tre sidste løb på 2021 kalenderen. Han har stadig stærke forbindelser til Ferrari, og ligger rigtig lunt i svinget til deres sportsvognsprogram, da der næppe bliver plads på deres Formel 1 hold i de næste par sæsoner.

Så indtil videre har vi en liste af prominente navne som Ryan Hunter-Reay, James Hinchcliffe, Sebastien Bourdais, Conor Daly, Ed Jones, og Takuma Sato, som ikke aktuelt har et sæde i serien. Dog er der stadig et sæde eller to hos Carlin, Dale Coyne Racing og A. J. Foyt Enterprises + et “halvt” sæde hos Ed Carpenter Racing til ikke-ovalløbene. Men der bliver helt sikkert nogen, som kommer til at stå uden sæde i stoledansen, når musikken den stopper.

Relaterede nyheder