Porsche dropper appel – Ferrari GTE Pro Verdensmestre

Porsche har valgt at droppe deres appel over løbsresultatet ved finalen i FIA World Endurance Championship 2021.

Der var ellers ballade i de døende minutter af sæsonen, da Porsche #92, som blev kørt af Michael Christensen, blev ramt af Alessandro Pier Guidi i AF Corse Ferrari #51.

De to biler lå på præcis samme pointantal inden løbet, så den bedstplacerede af de to, ville vinder mesterskabet.

Dommerne gav i første omgang ordre til AF Corse, som at 51’eren skulle falde bagved 92’eren igen. Porsche valgte at pitte #92, for at få lidt mere brændstof på bilen, og netop som 911 RSR bilen kørte ind i pitten, valgte løbsledelsen at annullere ordren til AF Corse.

Det satte gang i højlytte protester fra Porsche kørerne forud for, og under podieceremonien, hvor især Neel Jani var meget fremtrædende.

AF Corse Ferrari #51
Photo: Ferrari

Porsche protesterede herefter over dommernes håndtering af sagen, men den protest blev afvist mindre end 2 timer efter målflaget. Herefter annoncerede Porsche at de ville appellere sagen til International Court of Appeal, men efter samråd med deres egne juridiske eksperter, har de nu valgt at trække appellen tilbage. Men i samme åndedrag, sender de også en opfordring til dommerne om at være mere stringente og klare i spyttet i fremtiden – især når det gælder hændelser under selve løbet.

Det betyder at AF Corse Ferrari #51 med James Calado og Alessandro Pier Guidi kan kalde sig for Verdensmestre for anden gang i karrieren, efter de også vandt 2017 titlen. Ligeledes er Ferrari konstruktør Verdensmestre, og AF Corse vinder Teammesterskabet i GTE Pro.

Dermed er der sat punktum for en meget turbulent og dramatisk afslutning på FIA WEC sæsonen 2021. Holdene kan endelig begynde at fokusere på 2022, hvor de to mærker igen skal kæmpe mod hinanden i GTE Pro, og efter hvad snakken i krogene går på, kommer der også andre bilfabrikanter til start i netop den kategori.