Mere dansk ved Petit Le Mans – opdateret

Der kommer rigtig mange danskere til start ved dette års Petit Le Mans, som køres denne weekend på Michelin Raceway Road Atlanta.

Kevin Magnussen har kørt hele sæsonen for Cadillac Chip Ganassi Racing #01 i DPi kategorien, og har stadig en teoretisk chance for mesterskabet, men det kræver at de to første biler i mesterskabet ikke stiller til start. Såfremt de biler har taget starten af løbet, er chancerne for Magnussen og hans holdkammerat Renger van der Zande ovre. Derimod har de alt at kæmpe for omkring 3. pladsen i mesterskabet, hvor de blot er 3 point bag Mazda Motorsports #55. Den af de to biler som slutter forrest, tager 3. pladsen. Magnussen og van der Zande får igen Scott Dixon med som 3. mand denne weekend, ligesom på Daytona og Sebring.

Mikkel Jensen ligger lunt i svinget til at tage LMP2 titlen med PR1 Mathiasen Motorsports #52. Så længe at Jensen og Ben Keating tager starten af løbet, kan de ikke længere hentes i mesterskabet, uanset om de ser målflaget eller ej. De to skal igen have Scott Huffaker med i bilen.

Performance Tech Motorsports #38
Photo Courtesy of IMSA / Gavin Baker

Tidligere i dag blev Michael Christensen annonceret som en af kørerne ombord WeatherTech Racing Porsche #97 – læs mere om det her.

Og her til aften kom endnu en glædelig dansk nyhed. Performance Tech Motorsports stiller op i LMP3 kategorien. Her har Dan Goldburg og Rasmus Lindh fået danske Malthe Jakobsen med i bilen. Amerikanske Goldburg og svenske Lindh har kørt sammen gennem størstedelen af 2021, hvor Goldburg dog ikke var til start ved andet løb på Watkins Glen. Jakobsen har masser af erfaring med Ligier JS P320 modellen, som han har kørt European Le Mans Series og Asian Le Mans Series med gennem de seneste par år hos RLR MSport. Goldburg, Lindh og Jakobsen kører i bil #38.

10 timers løbet på Michelin Raceway Road Atlanta starter klokken 18.10 dansk tid på lørdag, og kan ses gratis på IMSA.tv

 

Opdatering

Efter artiklen blev skrevet, er der også kommet bekræftelse fra Frederik Schandorff. Han skal køre for Inception Racing McLaren #70 i GTD kategorien, sammen med Brendan Iribe og Ben Barnicoat. Danskeren plejer ellers at køre Lamborghini, men har fået lov til at stille op for McLaren i dette ene løb, da Ollie Millroy valgte at blive hjemme, grundet konens nærtforestående fødsel, som volder lidt problemer.

Relaterede nyheder