UA klar med anden WEC bil

United Autosports har fået styr på kørerne til deres anden bil, som skal deltage i FIA World Endurance Championship 2022 i LMP2 kategorien.

Det har længe været kendt, at Josh Pierson er ny mand på holdet. Det blev annonceret allerede på Le Mans, og såfremt alting går efter planen, vil han være den yngste startende kører på Le Mans i 2022.

Den unge amerikaner skal have to meget erfarende kørere med i bilen. Oliver Jarvis er den anden kører i bilen. Briten har været Audi Sport fabrikskører i forbindelse med både deres GT3 og Le Mans/FIA WEC program, indtil LMP1 programmet blev lukket ned efter 2016. Herefter var han en tur hos Bentley, indtil de lukkede deres fabriksprogram ned. I mellemtiden havde han fået kontrakt med Mazda Motorsports, og har kørt for dem siden 2018, og indtil 2021, hvor de nu har lukket ned for deres DPi program i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Han har kørt tonsvis af omgange ombord en hurtig prototype, og kan derfor bidrage med en masse erfaring, som kan hjælpe Pierson op i fart.

Jarvis har kørt for United Autosports før. Han afløste Paul Di Resta på Fuji i 2019, da skotten havde Formel 1 tv-forpligtelser den weekend. Faktisk har Jarvis forbindelse med Richard Dean, den ene af ejerne af United Autosports, helt tilbage fra 2003, hvor han kørte Formel Ford for ham ved Formel Ford festivalen på Brands Hatch.

United Autosports #23
Photo: JJ Media

Holdets tredje kører bliver Alex Lynn. Han har ligeledes en forhistorie med UA, som omhandler Gulf 12 timers løbet i 2016 ombord en GT3 racer, plus 24 timers løbet i Le Mans i 2021, hvor han kørte bilen til en 4. plads i LMP2 kategorien, sammen med Paul Di Resta og Wayne Boyd. Han var fabrikskører for Aston Martin Racing i et par sæsoner i GTE Pro kategorien, og vandt Le Mans i 2020 for holdet. Derudover har han været aktiv i Formel E serien, for flere forskellige hold.

2022 bliver travl for Lynn, da han også har kontrakt med Chip Ganassi Racing, hvor han skal køre deres Cadillac DPi racer i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

United Autosports stiller op med Phil Hanson, Filipe Albuquerque og Will Owen i teamets anden bil, som formentlig bliver nummer 22, da det plejer at være FIA WEC nummeret. Om denne Pierson/Jarvis/Lynn bil bliver #32, som deres ELMS bil, eller om det bliver #23, som Lynn kørte med på Le Mans i 2021, må tiden vise.

Første løb for det nye trekløver bliver efter planen på Sebring i marts – hvor IMSA for øvrigt også skal køre samme weekend.

Relaterede nyheder