RTLM kvalifikationen 2022

Kvalifikationen til Road to Le Mans Cup løbene blev kørt torsdag middag, med en todelt kvalifikation, hvoraf den første var til det første løb, som køres senere i dag, mens anden halvdel er til lørdagens løb. Udover at være supportløb til 24 timers løbet på Circuit de la Sarthe, fungerer det samtidig som 3. og 4. afdeling af Michelin Le Mans Cup.

Med 51 biler på banen, inklusiv H24 Racing #24 og deres hydrogen racer, ville der blive masser af trafik. Derfor var det en kæmpe fordel for COOL Racing #69 med Malthe Jakobsen og Maurice Smith at være på en delt førsteplads i mesterskabet, hvilket betød at de var bil nummer to på banen til hver session, og dermed med stor sikkerhed ville undgå alt får meget trafik til at starte med.

Som altid var det utroligt tæt blandt bilerne. Først var United Autosports #2 den hurtigste LMP3 racer, men omgangen efter var det mesterskabsførende Racing Spirit of Leman #10 som snuppede P1.

I GT3 kategorien var Team WRT Audi #34 rigtig hurtig, og satte sig på P1 blandt de biler. De blev dog udfordret af Bullitt Racing Aston Martin #99 som var de nye på P1. AMR raceren har været hurtig under begge træninger, så det var bestemt ikke nogen overraskelse.

DKR Engineering #3 sprang op på P1, efterfulgt af Malthe Jakobsen i COOL Racing #69

Der kom en gul flagzone efter 6 minutter, hvilket gjorde at holdene ikke kunne forbedre deres tider yderligere. Det var AT Racing Team #9 som var stoppet ude på banen.

Kessel Racing Ferrari #74 var slet ikke på banen, efter de havde haft et problem i gårsdagens træning. RLR MSport #53 pittede efter få omgange med et problem, og kom ikke tilbage på banen igen.

Der kom grønt flag med 1 minut tilbage af sessionen, men ingen i toppen forbedrede deres tider.

DKR Engineering #3
Photo: JJ Media

DKR Engineering #3 med Laurents Hörr og Jon Brownson tog Pole Position, foran COOL Racing #69 med Malthe Jakobsen og Maurice Smith, mens Racing Spirit of Leman #10 med Alexander Mattschull og Tom Dillmann skal starte løbet som treer.

Team Thor #77 med Audunn Gudmundsson og Michael Markussen kvalificerede sig som 27’er, med Markussen bag rattet.

Bullitt Racing Aston Martin #99
Photo: JJ Media

Blandt GT3 bilerne sluttede Bullitt Racing Aston Martin #99 med Valentin Hasse-Clot og Stephen Pattrick på P1, foran Team WRT Audi #34 med Arnold og Maxime Robin, og Spirit of Race Ferrari #52 med Cedric Sbirrazzuoli og Hugo Delacour.

GMB Motorsport Honda #55 med Kristian Poulsen og Kasper H. Jensen kvalificerede sig 5’er, GMB #88 med Mikkel O. Pedersen og Lars Engelbrekt Pedersen 6’er, og mesterskabsførende GMB #44 med Gustav Birch og Jens Møller på P11.

Efter en kort pause var det videre til den anden del af kvalifikationen.

Den startede med flere gule flag spredt rundt på banen, så det var svært at få sat nogle tider.

WTM Racing #11 var dog den første til at få en fri omgang, og var derfor første bil til at sætte sig på P1, foran Racing Spirit of Leman #10 og Nielsen Racing #7.

Blandt GT3 bilerne var Team WRT #34 igen hurtige, mens Bullitt Racing Aston Martin #99 var den næsthurtigste bil.

CD Sport #37 fik forbedret tiden, og hoppede ind på 3. pladsen.

Der kom Rødt Flag, da RLR MSport #15 var kørt af i Tertre Rouge. Heldigvis blev tiden stoppet, så holdene havde små 10 minutters kvalifikation tilbage.

Inden det røde flag var der ligeledes kontakt mellem DKR Engineering #3 og AF Corse Ferrari #51, plus Racing Spirit of Leman #43 og Haegeli by T2 Racing #13.

Alle bilerne kom på banen, hvor kampen gik i gang igen. De to forreste positioner skiftede ikke, men det lykkedes COOL Racing #25 at hoppe ind på 3. pladsen.

WTM Racing #11
Photo: JJ Media

Dermed er startopstillingen til Løb 2 WTM Racing #11 med Torsten Kratz og Leo Weiss på Pole, foran Racing Spirit of Leman #10 med Alexander Mattschull og Tom Dillmann, og COOL Racing #25 med Michael Benham og Duncan Tappy.

COOL Racing #69 med Maurice Smith og Malthe Jakobsen skal starte 16’er, mens Team Thor #77 med Michael Markussen og Audunn Gudmundsson satte 20. hurtigste tid.

Team WRT #34
Photo: JJ Media

I GT3 kategorien tog Team WRT #34 med Maxime og Arnold Robin Pole, foran GMB Motorsport Honda #55 med Kasper H. Jensen og Kristian Poulsen, og GMB Motorsport Honda #44 med Jens Møller og Gustav Birch i P3.

Den sidste GMB bil #88 med Lars E. Pedersen og Mikkel O. Pedersen kvalificerede sig som 10. hurtigste GT3 bil.

Ugens første løb køres i aften klokken 18.30, og kan ses live på YouTube via dette link.

Relaterede nyheder