Pointstillinger efter Monza

De opdaterede pointstillinger i FIA World Endurance Championship efter 6 timers løbet på Monza er blevet offentliggjort.

Alpine ELF Team #36 er med gårsdagens sejr trukket lidt længere i front af Hypercar mesterskabet, foran Toyota Gazoo Racing #8 og Toyota Gazoo Racing #7. Glickenhaus Racing #708 er rykket ned på 4. pladsen – men de har allerede offentliggjort at de ikke tager med til næste afdeling på Fuji, og ville derfor ikke med i mesterskabskampen alligevel.

Alpine ELF Team #36
Photo: JJ Media

Blandt LMP2 holdene er JOTA #38 trukket længere væk fra United Autosports USA #23 på andenpladsen. Realteam by WRT #41 er med gårsdagens sejr rykket forbi Prema Orlen Team #9, mens JOTA #28 med Oliver Ramussen, og United Autosports USA #22 er de to sidste biler, som stadig har mesterskabschancer. Allerede nu står det desværre klart at Inter Europol Competition #34, Richard Mille Racing Team #1, Vector Sport #10, Algarve Pro Racing #45, AF Corse #83, Ultimate #35, og ARC Bratislava #44 ikke længere har chancer for at vinde den generelle LMP2 titel.

JOTA #38
Photo: JJ Media

Efter to gode løb, med sejr på både Le Mans og Monza, er Algarve Pro Racing #45 rykket i front af LMP2 Pro/Am mesterskabet, foran AF Corse #83 med Nicklas Nielsen som en af kørerne. Ultimate #35 og ARC Bratislava #44 har stadig mulighed for at kæmpe med omkring titlen – men det kræver at APR og AF Corse udgår ved begge løbsweekender, for at 44’eren skal have en chance. Ja faktisk skal 35’eren også udgå ved mindst en af løbsweekenderne, for at det slovakiske hold kan slutte etter.

Algarve Pro Racing #45
Photo: JJ Media

I GTE Pro er absolut intet afgjort endnu. AF Corse Ferrari #51 er rykket frem på P1 i mesterskabet, efterfulgt af Porsche #91 og Porsche #92 med Michael Christensen. De 3 biler ligger indenfor 2 point af hinanden. Og med 65 point tilbage at kæmpe om, står alt stadig åbent. Faktisk kan AF Corse #52 og Corvette Racing #64 stadig kæmpe med om titlen – men det kræver efterhånden uheld for både #51, #91 og #92.

AF Corse Ferrari #51
Photo: JJ Media

På trods af det dramatiske exit i gårsdagens løb, holder TF Sport Aston Martin #33 med Marco Sørensen stadig fast i føringen af GTE Am mesterskabet. Northwest AMR #98 med Nicki Thiim er fortsat toer, og er rykket 4 point tættere på landsmanden. Til gengæld er Dempsey-Proton Racing Porsche #77 rykket meget meget tættere på de to AMR biler, ligesom Iron Dames Ferrari #85 er rykket op som firer i mesterskabet. GR Racing Porsche #86, AF Corse Ferrari #54, og Dempsey-Proton Racing Porsche #88 har stadig muligheder, men kræver uheld for de fire foranliggende biler. Men vi så hvor hurtigt at det kan gå, hvis bare der sker det mindste problem eller defekt på bilen.

TF Sport Aston Martin #33
Photo: JJ Media

Det næste afdeling af FIA World Endurance Championship 2022 køres den 11. september på Fuji International Speedway nær Gotemba i Japan.

Relaterede nyheder