7 dobbelt mester skal teste Indycar

Den 7 dobbelte NASCAR mesters Jimmie Johnson skal teste en NTT IndyCar Series racer i næste måned.

Johnson skal teste på Barber Motorsports Park i april måned, i en test som Arrow McLaren SP holdet har fået arrangeret for ham.

Der blev allerede spærret mange øjne op, da Johnson pludselig dukkede op ved testen på COTA for en måned siden, men dengang blot som en interesseret gæst hos McLaren holdet, hvor han flugte lidt med på sidelinjen.

McLaren og Johnson har dog tidligere haft en forbindelse, da Johnson testede en Formel 1 bil, mens Alonso kørte i NASCAR raceren i efteråret 2018, i et PR stunt.

Jimmie Johnson Photo: Indycar.com / Chris Owens

Køreren med det legendariske starnummer 48 på døren, annoncerede forud for NASCAR sæsonen, at 2020 ville blive hans sidste i den del af sporten. Den 44-årige kører fra Californien, har kørt i topklassen siden 2001, og på fuld tid siden 2002. Han har et fantastisk CV med hele 7 titler på, som ingen af de nuværende kørere er bare tæt på at matche. Det er dog efterhånden 3 år siden, at han sidst har vundet et NASCAR løb, hvilket blandt andet har medført en udskiftning af chef ingeniøren på bilen. Alle håber dog på at han får mindst en sejr, hvis ikke et mesterskab i afskedssæsonen, hvilket kunne gøre ham til den mest succesrige NASCAR kører i historien. Med hans nuværende 7 mesterskaber, har han det samme antal som Richard Petty og Dale Earnhardt.

Om der er meget mere end et PR stunt i testen denne gang, får vi at se. Men faktum er at han har vundet Brickyard 400, som er NASCAR’s afdeling på Indianapolis Motor Speedway, hele 4 gange. Så kunne det jo være sjovt at tilføje et Indy 500 til den rekord.

Relaterede nyheder