Lambo, Audi og BMW nyt

Annonceringerne af kørere til ADAC GT Masters 2020 fortsætter med at komme i en lind strøm.

Senest har GRT Grasser Racing Team annonceret Clemens Schmid som medkører til Niels Langrange i den grønne Lamborghini Huracan GT3 Evo med startnummer 19. Schmid har tidligere kørt i ADAC GT Masters, men det var senest med en Mercedes. Derudover har han kørt Porsche, Bentley og Audi racere, men i år er første gang, at han sidder i en Lambo.

Aust Motorsport vender tilbage med to Audi R8 LMS racere. Det står allerede fast at Maximilian Hackländer og Nikolaj Rogivue skal deles om den ene bil, mens sæderne i den anden stadig er ledige. Rogivue kommer til holdet fra BWT Mücke Motorsport, hvor der ikke længere var plads til ham, efter de skar en bil væk. Hackländer derimod har allerede været Aust kører i de seneste to sæsoner, så han kender teamet til fulde. Heldigvis har Rogivue allerede Audi erfaring fra Mücke Motorsport, så det kommer forhåbentlig til at gå meget nemt med hans skifte. Han var for øvrigt tidligere holdkammerat med Nicolai Sylvest hos Team Zakspeed i en Mercedes.

EFP Car Collection kommer ligeledes med to Audi racere. Elia Erhart og Pierre Kaffer skal igen dele den ene bil, mens Florian Spengler får selveste Markus Winkelhock som medkører. Winkelhock var også en tidligere Mücke Motorsport kører, men Audi fabrikskøreren skifter nu altså videre til EFP. Erhart og Kaffer har vundet et enkelt løb sammen tilbage i 2018, men de har ofte været uheldige at blive indblandet i noget tumult i midterfeltet. Spengler skal ligesom Erhart i gang med sin 3. sæson hos holdet, hvor hans bedste resultat indtil videre har været en enkelt 7. plads. Med Winkelhock som medkører, skal det kunne lade sig gøre, at slutte længere fremme – det er formentlig også med den bagtanke, at holdet har lånt Winkelhock fra Audi Sport.

Schubert Motorsport 2020
Graphics: Schubert Motorsport

Sidst men ikke mindst, så vender Schubert Motorsport tilbage til ADAC GT Masters. BMW holdet har ikke deltaget i serien siden 2018, og der var det endda med en Honda NSX GT3, som de aldrig rigtig fik nogen succes med. De stiller op med to meget seriøse kører line-ups, hvor Joel Eriksson og Aidan Read skal deles om bil #9, mens Henric Skoog, Erik Johansson og Nick Yelloly skal køre i bil #10. Eriksson var BMW fabrikskører i et par år, inklusiv to sæsoner i DTM, men blev fritstillet ved årsskiftet. Det har dog ikke fået ham til at vende BMW ryggen, og udgør med australske Read, som kørte Mercedes-Benz for Schütz Motorsport i ADAC GT Masters sidste år, et slagkraftigt makkerpar, som godt ved hvordan at en racerbil skal køres. Johansson er en fabrikskører hos BMW og har GT3 erfaring fra Italien. Han får sin svenske landsmand Skoog med i bilen på Oschersleben, Zandvoort og Sachsenring, mens fabriksholdkammerat Yelloly skal i bilen i Most, Red Bull Ring, Nürburgring samt Hockenheim. Udover at det giver lidt uro med at skifte holdkammerat, så har ingen af dem deltaget i ADAC GT Masters før, men de kender trods alt en stor del af banerne fra andre løbsserier. Skoog kommer fra Porsche Carrera Cup Deutschland, som har kørt på størstedelen af banerne, ligesom Yelloly også har deltaget i den serie.

ADAC GT Masters 2020 starter den 25.-26. april i Oschersleben.

Relaterede nyheder