Taktisk løb i St. Petersburg

Det første NTT IndyCar Series løb i 2022 blev kørt på gaderne i St. Petersburg i Florida.

Scott McLaughlin havde taget sin første Pole Position i serien, foran Team Penske holdkammerat Will Power, mens Colton Herta kørte Andretti Autosport raceren in på P3. Herefter fulgte Rinus VeeKay, Romain Grosjean, Simon Pagenaud, Scott Dixon, Marcus Ericsson, Josef Newgarden og Alex Palou.

For første gang i seriens historie, var der en dansker til start i et fuld-sæsons sæde. Christian Lundgaard kvalificerede Rahal Letterman Lanigan med Honda motor ind på 15. startposition.

Firestone Grand Prix of St Petersburg 2022 start
Photo: Indycar.com

Det 26 bils store felt blæste ned mod Sving 1, hvor der var lidt uro omkring Will Power, som faldt ned gennem feltet, mens Herta var meget tæt på at tage føringen, men måtte flette ind bag McLaughlin.

O’Ward lavede en forrygende start fra 16. startposition, og var oppe som 9’er efter første omgang.

Lundgaard var faldet tilbage på 20. pladsen, efter han holdt sig ude af mange kampe i midterfeltet.

Jack Harvey var første mand til at pitte, mens Felix Rosenqvist og Helio Castroneves var inde omgangen efter. Josef Newgarden var også tidligt i pit.

Efter mange omganges kamp, lykkedes det Power at få overhalet VeeKay, og var dermed oppe på 3. pladsen i løbet.

Scott McLaughlin
Photo: Indycar.com

VeeKay var virkelig i problemer, da han kort tid efter også kom under pres fra Grosjean, som kom forbi i Sving 1, og Ericsson fulgte efter kort tid efter. Hollænderen pittede efter nye dæk kort tid efter.

Power tog andenpladsen af løbet, da han fik passeret Herta, som virkelig kæmpede på dækkene.

Dalton Kellett forsøgte sig på en håbløst overhalingsforsøg i Sving 1, men fik udbremset sig selv, og måtte flette ind bag Castroneves igen.

Dagens første Full Course Yellow kom på 26. omgang, da David Malukas ramte muren i Sving 3, så raceren holdt strandet midt på banen.

Det fik hele førergruppen ind i pitten, på nær Alexander Rossi, så han var den nye førende i feltet. Han manglede dog stadig at pitte, så den reelt førende i løbet var Scott Dixon, som var en af de første til at pitte, tidligt i løbet.

Christian Lundgaard
Photo: Indycar.com

Der var kontakt i pitten mellem Marcus Ericsson, Graham Rahal og Romain Grosjean, da alle tre ville ud af pitten på samme tid. Det var dog kun let kontakt, så ikke noget der skadede bilerne.

Malukas havde ramt muren så hårdt, at muren måtte repareres, inden feltet kunne sendes afsted igen.

Det lykkedes Rossi at holde føringen, da løbet blev genstartet.  Det holdt dog kun 5 omgange, inden han måtte pitte efter en ny tank brændstof, og fire nye dæk, og en helt fri bane uden trafik. Der var dog mulighed for at han eventuelt kunne køre hjem på kun et stop mere.

McLaughlin var helt tilbage på 11. pladsen, men havde fået Palou mellem sig selv og Herta samt Power. Power var endda under pres fra Rahal, så han ikke kun skulle fokusere fremad, men også bagud. Palou havde taget et tigerspring i forbindelse med det første pitstop, og var på samme tankstrategi som McLaughlin, Herta og Power.

Alexander Rossi
Photo: Indycar.com

Lundgaard fik overhalet Grosjean udenom i Sving 1, og var dermed oppe på 16. pladsen i løbet.

Newgarden, Pagenaud og Rosenqvist var de tre første til at pitte efter friske dæk for anden gang, i dagens løb.

Dixon pittede efter 48 omgange i løbet, og kom ud på 11. pladsen, og suverænt bedste kører, med to tankstops i løbet.

Jimmie Johnson lå på 12. pladsen i løbet, men var proppen i flasken, og fik bremset mange af konkurrenterne bag Dixon, så der var et hul på næsten 10 sekunder bag newzealænderen. Men intet fordækt i det – den 7-dobbelte NASCAR mester var nemlig imod slutningen af hans stint, mens mange af de bagvedkørende havde meget friskere dæk på bilerne.

VeeKay lå ude i front, men var efterhånden hentet af McLaughlin, som havde 7 omgange friskere dæk.

På 63. omgang var McLaughlin tilbage i føring af løbet, og omgangen efter satsede Herta på at få dagens sidste pitstop. Det fik McLaughlin til at reagere, og pitte omgangen efter, og kom ud med et godt forspring.

Colton Herta
Photo: Indycar.com

Det fik Palou, Rahal, Grosjean og Lundgaard til at pitte på samme omgang, og kom ud i samme rækkefølge igen.

Dalton Kellett spandt i Sving 10, og holdt stille i nogle sekunder – men kom heldigvis selv videre. Pato O’Ward satsede på at der ville komme en FCY periode, og dykkede i pit i samme øjeblik. Dog forblev løbet under Grønt Flag, og det sats gik i vasken, og han kom ud på 12. pladsen i løbet.

Dixon pittede med 21 omgange tilbage af løbet, og kom ud på 8. pladsen – 12 sekunder bag den førende McLaughlin, som skulle køre i mål på en brændstof besparende strategi, og på brugte dæk.

Kellett måtte trække sig fra løbet, da der var problemer med Gearkasse elektronikken. Canadieren var dog ikke med i topstriden – selv inden sit spin, tidligere i løbet.

McLaughlin blev fanget lidt bag Johnson, da han skulle overhales med en omgang. Det betød at Palou kom helt op bag newzealænderen,

Ericsson kom forbi Sato med 8 omgange tilbage af løbet.

Scott Dixon
Photo: Indycar.com

Samtidig skete der ting og sager, da Grosjean pludselig var oppe på 5. pladsen, mens VeeKay og Rahal begge faldt tilbage. Samtidig mistede Lundgaard to pladser, og faldt ned på 11 pladsen, med to omgange tilbage.

Scott McLaughlin vandt løbet, foran Alex Palou, Will Power, Colton Herta, Romain Grosjean, Rinus VeeKay, Graham Rahal, Scott Dixon, Marcus Ericsson og Takuma Sato på P10.

Christian Lundgaard sluttede løbet på 11. pladsen.

Det var første sejr til Scott McLaughlin, siden han skiftede over fra V8 Supercars.

Den næste afdeling afdeling af NTT IndyCar Series køres den 20. marts 2022 på Texas Motor Speedway.

Relaterede nyheder