LMC kvalifikation Monza

Kvalifikationen forud for eftermiddagens Michelin Le Mans Cup løb blev kørt på en meget varm Autodromo Nazionale Monza.

Selvom det kun lige var efter middag, var banetemperaturen allerede over 50 grader, og luften over 32 grader.

Først skulle de 6 GT3 biler på banen, hvor Bronzekørerne skulle sidde i bilerne.

GMB Motorsport Honda fortsatte de gode takter fra tidligere i sæsonen, og var hurtigste bil efter første flyvende omgang med #55, mens lokalfavoritterne fra Ebimotors Porsche #46 var toer.

Tiderne blev dog ved med at falde gennem de 15 minutters kval, og det betød er GMB Motorsport Honda #44 som var nye hurtigste bil, foran søsterbilen #55. De to blev ved med at slå hinanden, så den interne magtkamp skiftede frem og tilbage.

Ebimotors Porsche #46 var den nærmeste forfølger, men så ikke ud til at komme tættere på end et halvt sekund af Honda’erne.

Det skete dog på allersidste omgang, hvor Emanuele Busnelli hamrede en omgangstid ud, som var 0,6 sekund hurtigere end Jens Møller i GMB Motorsport Honda #44, som hoppede forbi mesterskabsførende Kristian Poulsen i #55.

GMB Motorsport Honda #88 med Lars Engelbrekt Pedersen var 6’er.

Ebimotors Porsche #46
Photo: JJ Media

Herefter skulle de 29 LMP3 biler på banen til deres 15 minutters kørsel. Her var der frit kørervalg, og derfor blev de hurtigste kørere sat i størstedelen af bilerne.

Der var drama på første omgang ud af pitten. ANS Motorsport #6 tabte pladen henover støddæmperne på snuden. Den store kulfiberdel lå midt på banen, så løbsledelsen valgte at smide det Rødt Flag ud, for at få den fjernet.

Det kostede alle holdene en enkelt omgang, da der var gået halvanden minutter af kvalen, da det røde flag kom ud.

Det tog dog ikke længe, inden det grønne flag kunne gives igen.

Reiter Engineering #76 var den hurtigste bil, efter første flyvende omgang. De blev overgået af MV2S Forestier Racing #29. De fortsatte dog ligeud for enden af start-mål langsiden, og kunne derfor ikke følge op på de hurtigere tider, på deres 4. flyvende omgang.

Reiter Engineering #76 var dog hurtige igen, og tog Pole tilbage.

Selvom der var flere hold, som forsøgte at forbedre tiderne, var det Pole Position til Reiter Engineering #76 med Freddie Hunt, foran MV2S Forestier Racing #29 med Jerome de Sadeleer, og WTM Racing #11 med Torsten Kratz.

Reiter Engineering #76
Photo: JJ Media

COOL Racing #69 havde Maurice Smith i bilen til dagens kvalifikation, og kvalificerede sig som femmer, hvilket var et super flot resultat af Maurice.

Mesterskabsførende Racing Spirit of Leman #10 med Alexander Mattschull kvalificerede sig som sekser.

Audunn Gudmundsson kørte kvalifikationen i Team Thor #77, som han deler med Michael Markussen. Det gav holdet 17. startposition i feltet.

Nu har holdene godt 3 timers forberedelse, inden de skal køre løb senere i dag klokken 17.10, og kan ses via dette link.

Relaterede nyheder