ByKolles skifter kører

ByKolles teamet, som kører under Floyd Vanwall Racing Team navnet i 2023, har skiftet ud blandt kørerne til 24 timers løbet i Le Mans.

Jacques Villeneuve er ikke længere en del af holdet, efter en yderst problemfyldt start på sæsonen.

Den canadiske Formel 1 Verdensmester bliver erstattet af Tristan Vautier, som har masser af Prototype erfaring, men endnu ikke fra Vanwall Vandervell 680 Hypercar raceren. Han skal dele den med Tom Dillmann og Esteban Guerrieri, som har kørt raceren gennem hele sæsonen indtil nu.

Villeneuve var den absolut langsomste kører af de tre, og var derudover uheldig at ryge af banen i Portimao, da en bremseskive eksploderede på raceren. Heldigvis kunne han selv stige ud af raceren her.

På Spa Francorchamps var han igen uheldig under løbet. Da han kom ud af pitten, kunne han ikke lukke døren, og måtte derfor pitte igen. Da han kommer tilbage på banen, går der kun en halv omgang, og så ramlede han sammen med en GTE Am bil med høj hastighed, og måtte udgå af løbet.

Floyd Vanwall Racing Team #4
Photo: JJ Media

Vautier har en masse erfaring fra racerbiler, uanset om de har tag på eller ej. Franskmandens karriere er primært foregået i USA, som han allerede rykkede til i 2010 i junior formelbils klasserne.

Efter han nåede hele vejen til Indycar, hvor den helt store succes udeblev, skiftede han dog til sportsvognsræs, som har været hans primære opgaver i snart 10 år. Han kørte i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i flere sæsoner, inden han debuterede på Le Mans i 2022 for ARC Bratislava i LMP2 kategorien. I år kører han også for Algarve Pro Racing i European Le Mans Series i LMP2, hvor bilen havde sejrskurs ved åbningsløbet, indtil den blev ramt af konkurrent.

24 timers løbet i Le Mans 2023 køres den 10.-11. juni.

Relaterede nyheder