Safety Car spillede ind i Detroit løbsresultat

Andendagen af NTT IndyCar Series i Detroit blev endnu en overraskende omgang racerløb, hvor Safety Car igen fik indflydelse på løbsresultatet.

Josef Newgarden havde taget Pole Position, foran Colton Herta, Rinus VeeKay, mesterskabsførende Alex Palou, Romain Grosjean, Scott Dixon, Alexander Rossi, Conor Daly, Graham Rahal og Simon Pagenaud.

Gårsdagens vinder Marcus Ericsson skulle starte helt tilbage fra P22, efter teamet havde lidt problemer i kvalifikationen.

Oliver Askew var blevet kaldt ind som erstatning for Felix Rosenqvist, som havde det voldsomme uheld i lørdagens løb. Svenskeren var dog blevet udskrevet fra hospitalet tidligere på søndagen, men efter sådan en tur, skal der lige gå nogle dage, inden man sidder i en racerbil igen. Det måtte dog være lidt ambivalent for Askew at være tilbage hos Arrow McLaren SP, som fyrede ham inden 2020 sæsonen var afsluttet, og erstattede ham med Rosenqvist.

Detroit Race 2 2021 start
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Der var vild kamp gennem de første sving, hvor VeeKay forsøgte at tage andenpladsen allerede i Sving 1, men måtte flette ind bag Herta igen.

Grosjean, Rossi og Dixon ramte hinanden i Sving 1, da der bare ikke var plads til 3 kørere gennem samme sving. Til alt held kunne alle køre videre.

I Sving 3 var der mere ballade, da Sebastien Bourdais var en tur inde over en curb, som sløvede ham og James Hinchcliffe ned. Max Chilton bremsede ikke helt så meget ned, så han kørte op bagi Hinch, hvilket kortvarigt sendte englænderens forende højt op i luften, inden den landede igen.

Det udløste en Full Course Caution, da Chilton’s bil holdt stille ude på banen, med frontvingen klemt fast under bilen, så han ikke kunne styre bilen.

Flere af holdene udnyttede det til at få de blødere dæk pillet af bilerne, og få sat de hårde dæk på, hvilket var det foretrukne dækvalg igen i dagens løb.

Rinus VeeKay & Simon Pagenaud
Photo: Indycar.com / Matt Fraver

Løbet blev hurtigt givet frit igen, hvor Newgarden fik åbnet et hul på over 2 sekunder, allerede efter første omgang.

Der var kontakt mellem VeeKay og Ericsson, længere tilbage i feltet. VeeKay var en af kørerne, som pittede tidligt i løbet VeeKay forsøgte at blokere for Ericsson, men endte selv med en punktering.

Der var problemer for Dalton Kellett, da han var inde i pitten. Mekanikerne havde ikke fået spændt bøj baghjul, hvor hjulmøtrikken faldt af, netop som han stoppede bilen i pitudkørslen.

Der var kontakt mellem Jack Harvey og Romain Grosjean, hvilket sendte englænderen ud i et spin. Han undgik at ramme muren, men fik stadig en punktering, fra franskmandens frontvinge. Grosjean fik en Drive-through straf for kontakten.

Halvvejs i løbet var Josef Newgarden fortsat i føring, foran Colton Herta og Alex Palou, mens Graham Rahal stille og roligt havde fået arbejdet sig op på 4. pladsen, med stabil kørsel.

Colton Herta
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

Newgarden måtte skifte til de bløde dæk, ved hans andet pitstop, da han havde kørt med de hårde dæk gennem de første 46 omgange af løbet. Han havde 24 omgange i mål, hvilket var meget langt på dækkene med de røde dæksider.

Til gengæld var Colton Herta på de hårde dæk, hvilket gjorde at hullet mellem de to blev lukket med stormskridt.

Der kom Full Course Caution efter 54 omgange, da Jimmie Johnson spandt på egen hånd i Sving 1. Det ødelagde strategien fuldstændig for især Newgarden, da hele feltet kom op bag ham igen, og hans ellers store forspring til alle andre end Herta var helt væk.

Pato O’Ward var aggressiv ved genstarten af løbet, hvor han med det samme kom forbi Dixon, og op på P5.

Newgarden fik slået et hul til Herta, som havde pres bagfra, hvor Palou lå helt oppe i gearkassen.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com / Matt Fraver

Der kom hurtigt gult flag igen, da Romain Grosjean holdt stille ude på banen, med ild i bremserne. Franskmanden var meget frustreret over at der ikke kom nogen marshal løbende med en ildslukker, så han løb selv hen og hentede en, og gik i gang med at slukke ilden, inden de rigtige brandmænd kom frem til bilen.

Løbet blev givet frit igen med 7 omgange tilbage.

O’Ward overhalede Rahal allerede i Sving 1, mens han overhalede Palou udenom i Sving 3.

Med det samme lå han helt oppe under bagvingen på Herta, som igen måtte lade Newgarden slippe afsted.

Omgangen efter kom mexicaneren også forbi amerikaneren på baglangsiden, og havde dermed 5 omgange til at få hentet og overhalet Newgarden.

Der gik kun en omgang inden det hul også var lukket. Newgarden havde spandevis af Push2Pass, men af en eller anden årsag brugte han det ikke, selvom han kunne bruge det til at trække væk fra O’Ward, som var løbet helt tør for de ekstra hestekræfter.

Newgarden kørte så langsomt ude foran, at Herta fik lukket hullet op til de to førende, så det nu var en trekamp. Palou på P4 var langt bagefter.

Herta var lige ved at køre op i bagenden på O’Ward, men nåede at undvige i allersidste øjeblik, under nedbremsningen i Sving 3.

Patricio O’Ward
Photo: Indycar.com/Joe Skibinski

O’Ward tog føringen af løbet på baglangsiden, med to en halv omgang tilbage, men ikke uden en lille smule kontakt mellem ham og Newgarden ved tophastighed. Det var dog Newgarden som havde lavet en lille fejl ud på langsiden, hvor han stod en lille smule på tværs, hvilket gav O’Ward et kæmpe tilløb.

Palou var også kommet forbi Herta, som havde fået en masse skidt på dækkene, efter hans deroute i Sving 3.

Patricio O’Ward vandt karrierens anden sejr i Indycar, efter han vandt i Texas tidligere i år. Joew Newgarden holdt andenpladsen hjem, foran Alex Palou, Colton Herta, Graham Rahal, Will Power, Scott Dixon, Simon Pagenaud, Marcus Ericsson og Santino Ferrucci.

Samtidig tog O’Ward føringen i mesterskabet, mens Palou faldt til P2, men kun et point efter mexicaneren. Scott Dixon er treer, mens Josef Newgarden er hoppet op på 4. pladsen, foran Rinus VeeKay og Simon Pagenaud.

Relaterede nyheder