Asian Le Mans vokser i 2024/25

Asian Le Mans Series sæsonen kommer til at vokse, når 2024/25 sæsonen skydes i gang til December.

I mange år bestod sæsonen af 4 løb, på 4 forskellige baner, men det satte COVID-19 en midlertidig bremse for.

Men så opstod en ny mulighed, for at køre i Mellemøsten i Dubai og Abu Dhabi.

Her blev der kørt dobbeltafdelinger i 2021, 2022, og 2023, inden serien endelig tog længere øst på til Malaysia og Sepang International Circuit i december 2023, hvor der blev kørt to afdelinger.

Serien, som arrangeres i et sammenarbejde mellem ACO og SRO, udvider det nu til 6 løb i den kommende sæson, hvor der skal køre to afdelinger på hver af banerne.

De tre baner, Sepang, Dubai Autodrome, og Yas Marina Circuit kommer igen til at afholde løbene, som skal køres i december og februar måned.

Serien er åben for LMP2, LMP3 og GT3 biler. Dermed bliver de gamle LMP3 motorer sendt på pension, når målflaget falder i Abu Dhabi, inden den nye V6 turbomotor er klar i Ligier, Duqueine, Adess, Multimatic, og Ginetta chassiserne, når den europæiske sæson starter i april 2025.

Proton Competition #22
Photo: Asian Le Mans Series

Serien holder også fast i, at det er GT3 og ikke LMGT3 racere, som man skal køre med. Der er en ret stor prisforskel på de to udgaver, da udgifterne til Torque sensorerne på LMGT3 udgaven, som aktuelt bruges i European Le Mans Series og FIA World Endurance Championship, og som introduceres i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i 2025, er væsentlig højere end en “standard” GT3 racer.

Serien formål er at tiltrække asiatiske hold til at deltage, hvor kun GT3 bilerne er udbredt, mens der aktuelt ikke er nogen prototype serie med LMP2 og LMP3 racere derude.

SRO er bygget på GT ræs hele verden rundt. De arrangerer både lokale mesterskaber, samt den verdensomspændende Intercontinental GT Challenge, som kører på fire kontinenter.

Tidligere har hold som KCMG, Jackie Chan DC Racing og Absoulte Racing taget turen fra Asian Le Mans og ind på den europæiske scene, og helt op til 24 timers løbet i Le Mans, som der uddeles en automatisk invitation til i LMP2 og GT3 klasserne.

I den seneste sæson var der 44 forskellige biler som deltog i en eller flere af de fem afdelinger.

Indtil videre er planerne om at vende tilbage til Japan, Thailand og ikke mindst Australien altså udskudt i mindst en sæson. Sidstnævnte nåede serien kun at besøge en enkelt gang, inden COVID-19 satte en stopper for det.

 

Kalenderen for Asian Le Mans Series 2024/25 ser ud som følger:

Afdeling 1-2 – Sepang International Circuit – 6.-8. december 2024.

Afdeling 3-4 – Dubai Autodrome – 7.-9. februar 2025.

Afdeling 5-6 – Yas Marina Circuit – 14.-16. februar 2025.

Relaterede nyheder