Audi vinder afskedsløb – Porsche vinder mesterskabet

Det blev til en drømmeafslutning for Audi Sport, da sæsonfinalen i FIA World Endurance Championship blev kørt i Bahrain.

Det tyske mærke annoncerede for mindre end en måned siden at Bahrain ville blive deres sidste løb, og de slutte af på bedst tænkelige måde, med en 1-2 sejr, med nummer 8 foran nummer 7.

Audi førte fra start til slut, mens positionerne skiftede lidt frem og tilbage mellem 7 og 8. Men det blev Lucas Di Grassi, Oliver Jarvis og Loic Duval som snuppede Audis sidste sejr. Porsche #1 sluttede på 3.pladsen, så det blev til et afskesdspodie til Mark Webber, som også kørte hans sidste løb.

Photo: JJ Media
Photo: JJ Media

Det blev dog Porsche #2 med Marc Lieb, Romain Dumas og Neel Jani som tog mesterskabet, selvom de allerede kom i problemer i løbets første time, da de stødte sammen med KCMG Porsche #78, hvilket kostede en punktering til LMP1 bilen. De sluttede på 6. Pladsen, hvilket stadig var nok til at tage mesterskabet.

Toyota Gazoo Racing havde en dårlig dag, og sluttede 4’er og 5’er, uden for alvor at presse hverken Audi eller Porsche.

Rebellion Racing #13 med Dominik Kraihamer, Alex Imperatori og Matteo Tuscher vandt blandt privatholdene – bådei løbet samt i mesterskabet. Bykolles Racing Team #4 sluttede sæsonen på 2. Pladsen i både løb og mesterskab.

Rebellion Racing #13 Photo: JJ Media
Rebellion Racing #13
Photo: JJ Media

G-Drive Racing #26 sluttede sæsonen af med en sejr i LMP2 klassementet. En sejr som Rene Rast, Roman Rusinov og Alex Brundle måtte kæmpe hårdt for, da de startede allerbagest, efter at deblev diskvalificeret i kvalifikationen pga et manglende net i en bremsetragt. RGR Sport by Morand #43 sluttede på 2. Pladsen mens mestrene i klassen Signatech Alpine #36 sluttede på 3. Pladsen.

G-Drive Racing Photo: JJ Media
G-Drive Racing
Photo: JJ Media

I GTE-Pro vandt Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen både løbet samt mesterskabet for kørere. Længe førte AMR #97, men under et pitstop blev et hjul ikke sat rigtigt på, så Jonny Adam måtte liste tilbage i pitten på 3 hjul.Istedt blev det AF Corse #51 og #71 som sluttede 2’er og 3’er og derved tog kontruktørmesterskabet.

Aston Martin Racing #95 Photo: JJ Media
Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

Det blev også til dansk sejr i GTE-Am, hvor David Heinemeier-Hansson og Abu Dhabi-Proton Racing #88 vandt løbet sammen med Patrick Long og lokalhelten Khalid Al Qubaisi. De startede ellers langt tilbage, men kørte et meget stabilt løb og tog derved sejren foran KCMG #78 og mestrene AF Corse #83. Aston Martin Racing #98 var uheldige at udgå fra føring med en motorskade. Det betød også at Heinemeier-Hansson kunne avancere til 2. Pladsen i mesterskabet, og derved snuppe hans 3. Mesterskabstrofæ på 4 år i FIA WEC.

Abu-Dhabi Proton Racing #88 Photo: JJ Media
Abu-Dhabi Proton Racing #88
Photo: JJ Media

Nu er det bare at vente til slutningen af marts, hvor den officielle test kommer til at foregå på Monza. Her bliver der en masse nye biler at se på, da hele LMP2 feltet skal komme i nye biler grundet det nye reglement. Derudover vil der være nye hold på gridden, mens vi som tidligere nævnt har sagt farvel til andre. En kort opsummering er farvel til Audi Sport i LMP1 og ESM Racing og Strakka Racing i LMP2, mens Rebellion Racing siger farvel til LMP1, og istedet hopper i LMP2.

Relaterede nyheder