Peugeot med 2×2 på Spa

Peugeot TotalEnergies har valgt at holde til 2×2, ved næste måneds FIA World Endurance Championship afdeling på belgiske Spa Francorchamps.

Holdet er et af de mange FIA WEC hold, som har kørere, der er ramt af datosammenfald med ABB FIA Formula E World Championship afdelingen i Berlin, som skal afvikles den samme dag.

For Peugeot TotalEnergies betyder det at Jean-Eric Vergne fra bil #93, og Stoffel Vandoorne fra bil #94 skal prioritere deres Formel E opgaver for Stellantis søsterfirmaet DS, som kører under DS Penske navnet i Formel E.

Det franske hold har faktisk en tredje kører, som normaltvis også kører Formel E – Nico Müller – men her har dennes FIA WEC kontrakt prioritet over Formel E kontrakten – læs mere her.

Photo: Peugeot TotalEnergies

Mange havde håbet på, at med potentielt 3 Peugeot kørere, som ikke kunne være til stede på Spa, ville det resultere i en FIA WEC debut til Malthe Jakobsen. Den danske test og reservekører skal dog kun rejse til den belgiske bane som reserve, i tilfælde af at Mikkel Jensen, Nico Müller, Paul Di Resta, eller Loic Duval ikke kan deltage i løbet.

Peugeot TotalEnergies debuterer med deres opgraderede 9X8 denne weekend i Imola, hvor der for første gang skal køres ræs med en bagvinge på den indtil nu, markant anderledes racer.

6 timers FIA WEC løbet på Spa Francorchamps køres lørdag den 11. maj 2024.

Relaterede nyheder