Bernhard: Jeg synes at det er ret cool

Porsche kørte tidligere i dag en helt forrygende tid på den berygtede Nürburgring Nordschleife, hvor deres Porsche 919 Evo kørte en 5:19,55, hvilket er næsten et minut hurtigere end den officielle banerekord, som blev kørt af Stefan Bellof i en Porsche 956 C tilbage i 1983.

Da dagens tid ikke er kørt under løb, men under en test, tæller denne ikke som ny banerekord, men alligevel er det en imponerende tid, som Timo Bernhard kørte i den lettere ombyggede Le Mans vindende bil.

I Le Mans ugen fik Racing24-7.net mulighed for at snakke lidt med ham omkring forberedelserne til denne omgang.

Det må være rart stadig at køre i Porsche 919 rundt omkring i verden, på forskellige baner. Vi så noget video fra Nordschleife, men vi hørte ikke nogen tid. Var det bare forberedelse til noget i fremtiden?

“Ja, det var bare en test. Den dag skulle vi bare tjekke bilen, og se om det var muligt at køre med denne bil, hvordan bilen føles, samle data. Det var aldrig noget mål at slå nogen rekorder den dag, så vi kørte aldrig hurtigere end den nuværende omgang. Nu må vi se hvad der sker, hvornår banen er ledig. Men det var helt sikkert en stor fornøjelse at køre bilen der, meget meget hurtigt, og jeg må sige, at vi har bevist, at det er muligt med denne bil, at køre med med den seneste udgave af en LMP1 bil, på denne smukke bane. Det er to ting der smelter sammen – den hurtigste bil jeg har kørt, på den smukkeste bane i verden. Og det var en rigtig flot eftermiddag.”

Timo Bernhard
Photo: JJ Media

Det må også være et meget anderledes setup på bilen, for at komme over alle ujævnhederne og bakkerne.

“Ja ja ja, helt sikkert. Og jeg må sige, det er ikke nogen 5 minutters opgave, så vi mødte ikke bare op, læssede bilen af, og så bestemme sig for hvad vi skal ændre… Det var en lang forberedelse, bare optil denne test. Simulator timer, tankte på banen, gav input fra kørerens synspunkt, fordi jeg kender banen rigtig godt. Og jeg tog også selv til banen, for at se hvad der var muligt. Så det er ikke nogen 5 minutters opgave at få det hele klaret, men nu har vi bevist at det var muligt at køre.

“Hvis du ser på svinghastighederne, så lå vi ikke bare og tøffede rundt, men det var med god fart. Da jeg kørte ud den første gang, var der slet ikke nogen folk, og så efter 20 minutter – mange folk der tog billeder og video – og de fandt endda ud af hvem der kørte bilen, med deres lange linser, så det var rigtig sjovt. Og jeg synes at det er et fedt projekt, også for unge mennesker. For unge mennesker har Nordschleife en myte, og de ser det som den ultimative bane som de kan spille på PlayStation eller se onboard eller video fra. For dem, at se en top bil køre på denne bane, er noget der får unge mennesker til at komme her, sammenligne med deres egne omgangstider på simulatoren, så jeg synes at det er en ret cool ting for en konstruktør at gøre, og at tænke lidt ud boksen.”

Porsche 919 Evo Nordschleife
Photo: Porsche Motorsport

Du har dit eget racerhold i Tyskland i ADAC GT Masters. Har du allerede reserveret en Porsche 911 RSR GTE bil til om en to tre års tid?

“Nej nej nej, ikke endnu. I øjeblikket tager vi det skridt for skridt, og i år er det første gang at vi kørte 24 timers løbet på Nürburgring. Vi havde et lille problem med bilen, men indtil da var vi omkring P5-P6. Mod slutningen af løbet, var vi ret hurtigere i regnen, så en top 5 position ville have været muligt, hvilket ville have været mega.

“Vi kører stadig med de to biler i GT Masters, en af dem kører jeg. Så hvert år tager vi et skridt op. Vi planlægger at køre Spa igen i år med en bil, så der er lidt fremdrift. Men det er helt sikkert, vi er stadig et stykke fra at drømme om Le Mans. Måske om nogle år, altså, der er helt sikkert en chance for at teamet går i den retning. Men jeg vil også være realistisk, og ikke sætte teamet under for meget stress. Det skal have tid til at vokse.

“Det er ret afslappende at komme her (til Le Mans, red), og ikke skulle bekymre sig om teamets struktur eller teamet, og bare køre, så det er ret afslappende. Der er meget arbejde at gøre, hvis du er kører og teamejer på samme tid, hvilket jeg har lært i år. Det er en helt anderledes følelse, så det er helt sikkert, jeg vil ikke kalde det afslappende, men anderledes.”

Timo Bernhard kørte med Porsche 911 RSR #94 ved 24 timers løbet på Le Mans, men måtte udgå med en skade på hjulophænget, som ikke kunne repareres, efter blot 7 timers af løbet.

Han er tilbage i ADAC GT Masters om lidt over en måneds tid, når serien besøger Nürburgring til deres 4. løbsweekend i år.

Relaterede nyheder