Porsche med 4 fabriksbiler på Le Mans

Porsche Motorsport stiller igen med 4 fabriksbiler til 24 timers løbet i Le Mans 2019.

Det håber den tyske bilfabrikant fra Stuttgart i hvert på, da de har annonceret kørerne i de 4 biler i dag.

Porsche #91 er fast FIA World Endurance Championship deltager, og derfor er den også sikret Le Mans. Gianmaria Bruni og Richard Lietz får sæsonen ud, og får Fred Makowiecki med i bilen, når 24 timers løbet skal køres i juni måned.

De forsvarende Le Mans vindere, og aktuelt førende i GTE Pro Mesterskabet i FIA WEC, Michael Christensen og Kevin Estre, fortsætter naturligt nok også samarbejdet, og får igen dette års medhjælper, Laurens Vanthoor, med i Porsche #92.

Porsche #94
Photo: JJ Media

Earl Bamber, Nick Tandy og Patrick Pilet får igen nummer 93 for sig selv, med en af de Porsche racere fra USA, som holdet håber at få med.

Sven Müller er den eneste mand i #94, der får genvalg. Han får til gengæld de to Porsche Young Professionals Dennis Olsen fra Norge og franske Mathieu Jaminet med i bilen. På trods af Müllers blot 26 år, er han den mest erfarende i bilen.

Der er stor kamp om startpladserne til 24 timers løbet på Le Mans, men Porsche har jo helt klart en bagtanke, ved at annoncere kørerne så tidligt. Ikke alene er de forsvarende GTE Pro vindere i løbet, men de kommer også en pæn slat penge i marketings kassen i løbet, som måske kunne gå hen og bliver væsentlig reduceret i de kommende år, såfremt de ikke får de 4 Pro biler med i løbet.

Den næste afdeling af FIA World Endurance Championship køres på Sebring fredag den 15. marts, og er et 8 timers løb eller 1000 miles, hvad end der først indtræffer.

Relaterede nyheder