Interessante ændringer på Spa startlisten

Startlisten til Total 6 timers FIA World Endurance Championship løbet på Spa Francorchamps har fået lidt interessante ændringer henover de seneste dage.

Især med lokale belgiske briller, er der mindst et navn der springer i øjnene.

Stoffel Vandoorne skal køre for SMP Racing #11, hvor han skal dele bil med Vitaly Petrov og Mikhail Aleshin. Han skal være afløser for Jenson Button, ligesom Brendon Hartley var ved 1000 Miles løbet på Sebring. Dog har Button valgt at stige helt ud af raceren, så Vandoorne også har sædet til 24 timers løbet på Le Mans.

Hos ByKolles Racing Team #4 får Tom Dillmann og Oliver Webb en ny 3. kører på Spa – Paulo Ruberti. Ruberti har tidligere kørt for bl.a. Larbre Competition i deres Corvette C7.R i GTE Am, sammen med Kristian Poulsen, men har ikke tidligere stiftet bekendtskab med LMP racere. Så det bliver nyt for den snart 44 årige racerkører.

DragonSpeed #10 stiller op med deres ELMS kørere – Henrik Hedman, Ben Hanley og James Allen – da Renger van der Zande er forhindret på grund af IMSA løbet i Mid-Ohio samme weekend.

Andre Lotterer er tilbage i Rebellion Racing #1, hvor han skal køre sammen med Neel Jani og Bruno Senna. Godt nok er Spa weekenden lige inden Formel E weekenden i Monaco, men indtil videre har han fået lov til at køre hans lokale løb i FIA WEC.

SMP Racing #11, Spa 2019
Photo: SMP Racing

Larbre Competition #50 har Nicholas Boulle med som 3. kører, ved siden af Erwin Creed og Romano Ricci. De to sidstnævnte bliver derved ved med at være eneste fællesnævner gennem hele sæsonen, mens 3. køreren har skiftet for hver eneste afdeling.

Alle GTE Pro holdene stiller til start med kun 2 kørere i hver bil. Det er lidt utraditionelt, da Spa Francorchamps løbet typisk har været det løb, hvor holdene lige skulle pudse det sidste ang. samarbejdet af, inden at de tager til Le Mans. Der er dog som tidligere nævnt datosammenfald med IMSA løbet, så det koster et par kørere. Og holdene vil helst nøjes med to kørere, da dette gør strategierne og opsætningen af bilerne lidt nemmere.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77  i GTE Am har skiftet Julien Andlauer ud med Riccardo Pera, så han bliver holdkammerat med Matt Campbell og Christian Ried. Pera og Ried kører allerede sammen i ELMS.

TF Sport Aston Martin #90 har puttet Euan Hankey tilbage i bilen, i stedet for Jonny Adam, da Hankey igen skal køre Le Mans for holdet. Hankey har ikke været i bilen siden Le Mans 2018, så han skal lige op i fart igen, inden det store løb. Grunden til at Adam ikke kører Le Mans for holdet, er at han har forpligtelser i GTE Pro bilen #97.

Så burde de 35 biler være klar til Total 6 Hours of Spa Francorchamps. Ginetta har indtil videre forgæves forsøgt at få lov til at stille til start med en bil, men her skulle det efter signende dreje sig om at FIA WEC organisationen forlanger at de betaler CEFC TRSM Racing bøden for ikke at møde op til nogen løb siden Le Mans – men det er fabrikken ikke interesseret i, da CEFC TRSM Racing er et privat hold, som blot havde købt to Ginetta G60-LT-P1 racere, som fabrikken nu har tilbage i deres varetægt pga økonomiske problemer hos en af holdets sponsorer.

Med blot 2 uger til løbet på Spa, er det dog næppe længere sandsynligt at de kommer til start der, da der skal pakkes en lastbil fuld af reservedele osv osv for at man kan køre en løbsweekend.

Vi har fire danskere med i denne afdeling. Nicki Thiim og Marco Sørensen skal igen dele Aston Martin Racing #95, mens Michael Christensen sammen med Kevin Estre skal forsvare VM føringen i Porsche #92.

Dertil har vi David Heinemeier Hansson i Jackie Chan DC Racing #37. Han deler igen bilen med Jordan King og Will Stevens, og de trekløver vandt det seneste løb på Sebring – så kan de mon gøre det igen denne gang?

6 timers løbet på Spa Francorchamps køres lørdag den 4. maj 2019.

Relaterede nyheder