Le Mans testdag 2019 – formiddag

Den traditionelle testdag forud for 24 timers løbet på Le Mans blev startet klokken 09.00 i flot solskin og 20 graders varme.

Toyota Gazoo Racing var hurtigt på banen med begge biler, og gik i gang med et long-run, hvor deres nye test- og reservekører for dette løb, og nye løbskører i den kommende sæson, Brendon Hartley, var bag rattet af #8.

High Class Racing #20 var ude og få bilen testet af med Mathias Beche, som var ny til holdet, men med meget Le Mans erfaring.

Der gik mindre end et kvarter, inden Mike Conway i Toyota #7 var nede og køre 3:23,911! Det var sådan en tid som mange LMP1 hold ville have været glade for, for ikke mange år siden.

Corvette Racing #63 med Antonio Garcia var også hurtig i GTE Pro klassen, hvor han hurtigt satte en tid på 4:00.767, hvilket var en god tid i GTE klasserne for heller ikke så mange år siden. Et par minutter senere satte Andy Priaulx i Ford Chip Ganassi Team UK #67 en tid lige under 4 minutter.

Racing Team Nederland #29 havde ikke den bedste start på dagen, da de tabte noget af deres bodywork ude på banen.

Jose Maria Lopez ville heller ikke stå tilbage for holdkammerat Conway, og forbedrede tiderne endnu en gang, ved at barbere nogle tiendedele af. Han endte med at få tiden ned på en 3:22 inden han pittede og gav bilen videre til Kamui Kobayashi.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Alpine Signatech Matmut #36 satte hurtigste tid i LMP2, men manglede omkring 7 sekunder op til tiderne fra sidste år – hvilket gjorde sig gældende i alle 4 klasser.

DragonSpeed #31 med Pastor Maldonado snuppede den hurtigste tid i LMP2 lidt længere inde i træningen, og nærmede sig stille og roligt sidste års tider.

Rebellion Racing #1 med Andre Lotterer satte den hurtigste første sektortid, men afbrød omgangen, så man ikke kunne se hvad det egentlig kunne være blevet til i LMP1 klassen.

Lidt over klokken 10 kom Michelle Gatting Kessel Racing Ferrari #83 for første gang, til at gennemføre hendes 10 obligatoriske Rookie omgange på banen. Rahel Frey havde startet dagen med at køre hendes 10 omgange. Frey havde været med i løbet før, men det var helt tilbage i 2010 med Matech Ford programmet i GT1, så hun blev også anset som Rookie.

Spirit of Race Ferrari #54 var den hurtigste bil i GTE Am, med Francesco Castellacci bag rattet.

SMP Racing #17 kørte bedste ikke-hybrid tid i LMP1 klassen, med en tid som var 2,5 sekunder efter Toyota Gazoo Racing.

Ford Chip Ganassi Team UK #66 med Stefan Mücke satte en ny hurtigste tid i GTE Pro, med en 3:56.

Halvanden time inde i træningen kom der Full Course Yellow, men det var blot en test af systemet, da den varede præcis 4 minutter, og ingen biler eller andet skulle bjærges.

Spirit of Race Ferrari #54 & BMW Team MTEK #82
Photo: JJ Media

AF Corse Ferrari #71 med Sam Bird sprang op på førstepladsen i GTE Pro, efter små to timers kørsel.

Jackie Chan DC Racing #37 var i problemer ude på banen, da Jordan King stoppede ude på banen. Inden da havde David Heinemeier Hansson nået et par omgange. Det var dog kritisk for King, da han skulle gennemføre hans 10 Rookie omgange.

Det udviklede sig til et rødt flag, da Marco Sørensen i Aston Martin Racing #95 havde et problem ude på banen. Det er andet år i træk at Sørensen og AMR forårsager rødt flag – sidste år var en kæmpe afkørsel ned mod Indianapolis, da han havde kontakt med en LMP2 racer. Heldigvis var det bare elektriske problemer i år, så teamet kunne hurtigt få bilen tilbage på banen igen.

Ca. 10 minutter senere blev det grønne flag viftet igen, så bilerne kunne vende tilbage på banen.

Der var en kort lokal gul flagzone, da IDEC Sport #48 var en tur af banen i Indianapolis svinget, og sad fast i gruset.

ARC Bratislava #49 havde en meget langsom omgang med Miro Konopka bag rattet, men han fik bilen kørt tilbage til pitten igen.

Michelle Gatting fik gennemført hendes 10 omgange i god tid inden middag, så Manuela Gostner kunne komme i Kessel Racing Ferrari #83 til hendes 10 omgange. Gostner fik dog et problem på hendes sidste flyvende omgang, hvor hun måtte køre langsomt tilbage til pitten.

Dennis Andersen i High Class Racing #20 fik også gennemført hans 10 omgange inden middagstid, hvor han still og roligt fik arbejdet sig ned i tiderne.

DragonSpeed #10 fik ikke kørt ret mange omgange i løbet af de første 3 timers test. Ben Hanley havde været ude på banen til i alt 4 omgange, men det var bare ud af pitten, ind i pitten. Holdet kender dog bilen og banen fra sidste år, og alle tre kørere har allerede starttilladelserne i hus. Men derfor ville det alligevel være rart nok for dem at få kørt lidt flere omgange i løbet af søndagen.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

Stefan Mücke forbedrede tiden i Ford Chip Ganassi Team UK #66, så bedste tid i GTE Pro nu var nede på 3:55.

Toyota Gazoo Racing begyndte at skrue op for dampen igen, med 45 minutter tilbage af træningen. Først satte Fernando Alonso en tid i #8 som næsten matchede den hurtigste tid fra Mike Conway i #7, hvorefter Conway selv var ude og sætte ny bedste sektor 2 tid.

Jeff Segal i JMW Motorsport Ferrari #84 satte ny bedste tid i GTE Am, hvor han var marginalt hurtigere end Spirit of Race Ferrari #54.

Jonathan Hirschi i Graff #39 satte hurtigste LMP2 tid med 33 minutter tilbage af træningen.

Gatting blev sat i Kessel Racing Ferrari #83 igen med 40 minutter tilbage, og med det samme begyndte hun at forbedre bilens tider, sektor for sektor. Det flyttede bilen fra sidstepladsen i GTE Am til top 10 i kategorien.

DragonSpeed #10 vågnede endelig op til dåd, med en halv time tilbage, hvor Ben Hanley kørte bilen til 7. hurtigste tid i LMP1 klassen. Herefter overlod han bilen til Henrik Hedman, som så kunne få den sidste halve time, i en velkørende bil.

Egor Orudzhev var på en flyvende omgang i SMP Racing #17, men valgte at køre i pit i stedet for at sætte tiden. Næsten samme tid satte Sebastien Buemi i Toyota Gazoo Racing #8 ny bedste tid, med en 3:21’er.

Corvette Racing #63
Photo: JJ Media

DragonSpeed #31 tog førstepladsen tilbage i LMP2, med Pastor Maldonado bag rattet, men blev kort tid efter slået af United Autosports #22.

Der var ikke mulighed for forbedringer i de sidste minutter af træningen, da der var et par Slow Zones ude på banen, hvor bilerne skulle ned på 80 km/t, da marshals var i gang med en opgave.

Så den første del af træningen sluttede med Toyota Gazoo Racing #8 hurtigst foran Toyota #7, Rebellion Racing #3, SMP Racing #11 og #17.

I LMP2 klassen var United Autosport #22 hurtigst foran DragonSpeed #31, Graff #39, Racing Team Nederland #29 og IDEC Sport #48.

High Class Racing #20 med Anders Fjordbach, Dennis Andersen og Mathias Beche sluttede 14’er med en tid fra Fjordbach.

David Heinemeier Hansson sluttede 20’er og sidst i LMP2 klassen, efter Jordan King fik problemer halvvejs i træningen i Jackie Chan DC Racing #37. Ricky Taylor var slet ikke i bilen, da han først landede fra Detroit IMSA løbet, efter bilen var gået i stykker for King.

Corvette Racing #63 var den hurtigste GTE Pro bil med Jan Magnussen og Mike Rockenfellers holdkammerat Antonio Garcia bag rattet, foran Ford Chip Ganassi Team UK #66, Porsche #91, AF Corse Ferrari #51 og #71.

Michael Christensen var slet ikke i Porsche #92, men i stedet satte Laurens Vanthoor 6. hurtigste tid med bilen, med Kevin Estre tæt på at matche belgierens tid.

Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim, Marco Sørensen og Darren Turner var 17’er og sidst i GTE Pro

GTE Am var et rent Ferrari show med Spirit of Race #54 foran Clearwater Racing #61, JMW Motorsport #84, Car Guy #57 inden Dempsey-Proton Racing Porsche #99 i Krohn Racing grøn var 5. og 6. hurtigst.

Kessel Racing med Michelle Gatting, Rahel Frey og Manuela Gostner sluttede 11’er i GTE Am.

Holdene har 1 times middagspause inden anden halvdel af træningen starter klokken 14.00 lokal tid.

Relaterede nyheder