33 biler i FIA WEC 2019/20

33 biler er tilmeldt næste års FIA World Endurance Championship sæson 2019/20.

Der er mange gengangere i feltet, men også nye navne på listen. Der er ikke annonceret nogle kørere i bilerne, men udelukkende teamnavne.

Rebellion Racing, Team LNT, Toyota Gazoo Racing og SMP Racing har alle sammen to biler med. Team LNT har Lawrence Tomlinson som chef, og han er også chef for Ginetta. Så de har valgt selv at stille op med to biler. I alt 8 biler.

United Autosports er ene mand til at køre med Ligier bilmodellen i LMP2, og får konkurrence af en enkelt Dallara i form af Cetilar Racing. Men de bliver ikke alene i klassen, men får følgeskab af Racing Team Nederland, Signatech Alpine Elf, Jackie Chan DC Racing, JOTA, Cool Racing samt danske High Class Racing. Det danske hold stiller op i FIA WEC for første gang, hvilket derved også sikrer dem mindst en plads i 24 timers løbet næste år. I alt 8 biler.

Toyota Gazoo Racing #8, Racing Team Nederland #29, Toyota Gazoo Racing #7, High Class Racing #20

I GTE Pro stiller AF Corse, Porsche og Aston Martin Racing op med to biler hver, men selvom vi mangler Ford og BMW, så bliver der helt sikker kamp mellem de 6 Pro biler.

I GTE Am bliver det et broget felt af højkvalitets hold.

AF Corse (x2), Red River Sport og MR Racing stiller op i Ferrari 488 GTE EVO racere. Team Project 1 dobler deres Porsche program op, og stiller op med to biler. De får følgeskab af de sædvanlige Dempsey-Proton Racing med to biler samt Gulf Racing. Derudover stiller TF Sport og Aston Martin Racing op med en Aston Martin Vantage hver. I alt 11 biler

Der er som altid mulighed for at køre udvalgte løb, såfremt at der er garageplads til holdene. Derfor må vi nok forvente at se Corvette dukke op en gang eller to, men ikke noget at teamet selv vil bekræfte på nuværende tidspunkt.

I forhold til sidste år er TDS Racing #28 ikke længere en del af feltet, da Francois Perrodo i stedet har valgt at skifte tilbage i GTE Am. DragonSpeed stiller heller ikke længere op i hverken LMP1 eller LMP2. Bykolles Racing Team har også valgt at trække sig fra en fuld sæson, da de i stedet vil fokusere på at udvikle en ny bil til 2020/21 sæsonen.

Som vi nævnte før, så har BMW og Ford trukket sig fra GTE Pro. Samlet set er det status quo i LMP1 (hvor der var 8 det meste af året selvom der også burde have været to Ginetta racere). LMP2 er gået en bil frem, GTE Pro har mistet 4 biler og GTE Am har vundet 2 biler mere. Samlet set ender vi på 33 biler, som er en færre end hvad der kørte den fulde sæson (minus de to føromtalte Ginetta racere).

FIA WEC 2019/20 starter om en måned, når der køres Prolog på Circuit de Catalunya.

Relaterede nyheder