LMDh grundstenene offentliggjort

Automobile Club de l’Ouest og International Motor Sports Association er blevet enige omkring grundstenene i det kommende LMDh reglement.

Bilerne skal afløse de nuværende DPi biler i IMSA serien i 2022, men får i samme ombæring også lov til at kunne køre med i FIA WEC serien, og heriblandt Le Mans.

Samarbejdet blev annonceret tilbage i januar 2020 i forbindelse med Daytona 24 timers løbet, og siden da har alle parter arbejdet hen imod nogle tekniske specifikationer, som flest mulige kunne være tilfredse med.

Der bliver 4 chassis konstruktører – ORECA, Ligier, Multimatic og Dallara – og disse 4 skal ligeledes levere chassis’er til de kommende LMP2 biler i 2023.

Forskellen kommer til at ligge i frit motorvalg, hvor hver enkelt bilfabrikant skal udvikle deres egen motor samt bodywork. Alle LMDh biler får et hybridsystem i, som kommer fra en enkelt producent, det vil sige, at de får en kasse leveret med alle komponenterne, som de så “blot” skal montere på bilen.

Bilerne skal som minimum veje 1030kg, og får 670 hestekræfter, kombineret fra motoren og hybrid delen. De bliver allesammen med baghjulstræk, hvor hybridkræften også leveres. Mange hybridsystemer har ellers været firehjulstræk, men for at chassis’erne kan bruges i både LMP2 og LMDh uden yderligere modificeringer, er det kun muligt med baghjulstræk.

Alle bilerne skal køre på Michelin dæk, ligesom Hypercar bilerne skal.

ACO & IMSA
Photo: FIA WEC

Det bliver kun såkaldte “Mainstream” bilfabrikker som får lov til at bygge en LMDh bil. Det er ikke nærmere defineret hvor stor at bilfabrikken skal. Franske Alpine har været rygtet til at bygge en LMDh, efter flere år i LMP2 kategorien, men spørgsmålet er om de har stor nok produktion til at kunne komme under denne kategori. Russiske Aurus har spøgt lidt rundt i LMP2 med G-Drive Racing, og har også snakket lidt om at hoppe op i den store klasse, men de er omend endnu mindre end Alpine. Når det er sagt, så siger ACO og IMSA næppe nej-tak til nye deltagere, især i det aktuelle økonomiske klima.

Alle bilerne får en homologering på mindst 5 år, som også er løbetiden på de aktuelle DPi racere.

Det er ligeledes annonceret, at Hypercar får lov til at køre med i IMSA løbene, heriblandt Daytona 24 timers løbet. Det kan dog først ske, når IMSA har fået mulighed for at se bilerne performe på de Nordamerikanske baner, så de kan udregne en BOP, som passer med LMDh bilerne.

Planen er at LMDh og Hypercar skal kæmpe side om side, som de allerhurtigste biler i feltet i både FIA WEC samt IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Aktuelt har Toyota Gazoo Racing og Glickenhaus bekræftet at de stiller op med Hypercar biler i FIA WEC 2021 mesterskabet, fra sæsonstart, mens ByKolles Racing Team også har planer om at deltage. Der er dog lidt mere stille omkring deres program, mens Glickenhaus af og til deler ud af lidt informationer.

Toyota Gazoo Racing planlægger at begynde deres test af bilen i oktober måned 2020, og alt udviklingsarbejde indtil da foregår på computerskærmene og i vindtunnelen i Køln.

Både ACO og IMSA oplyser dog også at debutten for LMDh eventuelt kan blive skubbet til 2023, såfremt den aktuelle COVID-19 situation kommer til at trække ud. Det endelige LMDh reglement offentliggøres senest i september 2020.

Relaterede nyheder