Store Porsche ændringer blandt kørerne

Porsche har rystet posen godt og grundigt, hvad angår 2021 sæsonen.

Med danske øjne kommer den største nyhed i FIA World Endurance Championship.

Porsche fortsætter med to biler, og mens #91 fortsætter med Richard Lietz og Gianmaria Bruni, så bliver Neel Jani ny holdkammerat til Kevin Estre i #92. Michael Christensen er ikke længere en del af den faste FIA WEC line-up, og faktisk også røget ud af Porsche som officiel fabrikskører. Porsche har dog fundet et andet job til ham i en anden Porsche i  GT World Challenge Europe, hvor han skal køre en fuld sæson, plus han sandsynligvis også skal køre VLN løb og 24 timers løbet på Nürburgring. Christensen skal køre i den Porsche 911 GT3 R sammen med Earl Bamber og Frederic Makowiecki.

Det er lidt af en chokmelding, at man splitter verdensmesterholdet fra 2018/19 sæsonen i FIA WEC op, men det har Porsche altså valgt at gøre.

Porsche har ikke offentliggjort hvilke kørere, som skal være 3. kørere ved 24 timers løbet på Le Mans.

Porsche #92
Photo: JJ Media

Christensen er dog ikke den eneste kører, der mister titlen som officiel fabrikskører. Earl Bamber, Nick Tandy, Patrick Pilet, Sven Müller og Dirk Werner mister ligeledes deres fabrikskører titel, men dukker ifølge Porsche selv op i deres GT3 biler rundt i verden. Bamber ved vi allerede skal køre IMSA WeatherTech SportsCar Championship i GTD kategorien. Nick Tandy skal køre i IMSA serien for Corvette Racing i GTLM.

I Formel E skal Pascal Wehrlein og Andre Lotterer køre sammen, hvilket blev annonceret for flere måneder siden. Derfor rykker Wehrlein også ind som ny fabrikskører. Neel Jani og Simona De Silvestro er test- og reservekørere i det program.

Thomas Preining er også blevet opgraderet til officiel fabrikskører.

Listen med Porsche fabrikskørere i 2021 er følgende:

Gianmaria Bruni (39/Italien)
Matt Campbell (25/Australien)
Romain Dumas (42/Frankrig)
Kevin Estre (32/Frankrig)
Mathieu Jaminet (26/Frankrig)
Neel Jani (36/Schweiz)
Richard Lietz (36/Østrig)
Patrick Long (39/USA)
Andre Lotterer (39/Tyskland)
Frederic Makowiecki (40/Frankrig)
Thomas Preining (22/Østrig)
Simona de Silvestro (32/Schweiz)
Laurens Vanthoor (29/Belgien)
Pascal Wehrlein (26/Tyskland)

Porsche Young Professional
Julien Andlauer (21/Frankrig)

Porsche Junior
Ayhancan Güven (22/Tyrkiet)

Relaterede nyheder