Toyota viser ny Hypercar

Toyota Gazoo Racing har præsenteret deres helt nye Hypercar, som skal deltage i FIA World Endurance Championship 2021.

Bilen bliver kaldt GR010 Hybrid, og er en bil som er bygger videre på alle erfaringerne fra TS040 og TS050 bilerne.

Ved første øjekast, er der ikke de store ændringer at se, men det vil der alligevel være, hvis forgængeren og den nye GR010 bliver sat op ved siden af hinanden.

Bilen er 250mm længere samt 100mm bredere og højere. Derudover er den 162kg tungere, og så er den begrænset til maksimalt 500 kW / 680 HK.

Disse ændringer er alt sammen på baggrund af det nye reglement, som efter planen skulle tilføje Hypercars fra vejen til klassen, heriblandt Aston Martin Valkyrie. Den bil har dannet baggrund for mange af dimensionerne, da det var den mest ekstreme, som var blevet præsenteret på daværende tidspunkt. Aston Martin har dog trukket sig fra programmet igen, inden der overhovedet blev bygget en racerbil, men nu var reglementet låst fast på de dimensioner.

Toyota Gazoo Racing GR010 Hybrid
Photo: Toyota Gazoo Racing

Toyota selv siger, at de forventer omgangstiderne på Le Mans bliver omkring 10 sekunder langsommere. Det kommer dog næppe til at ske af flere årsager.

Hvis omgangstiderne bliver 10 sekunder langsommere, kommer bilerne for tæt på LMP2 bilerne – også selvom de bliver lettere begrænset fra og med 2021 sæsonen. Desuden havde den gamle TS050 Hybrid cirka 368 kW på både hybriddelen og benzinmotoren.

Det nye reglement foreskriver en hybriddel på maksimalt 200 kW. Det kan aktiveres, når bilen kører hurtigere end 120 km/t, og først her slår 4-hjulstrækket til på bilen. Til gengæld yder benzinmotoren nu 500kw, mod de tidligere 368 kW, som må give fuld power, indtil hybriddelen slår til. Herefter dykker benzinmotorens effekt 200 kW, og når energien fra batteriet løber ud, bliver motoren skruet op på fuld effekt igen. Det betyder at bilen mere eller mindre hele tiden har 500 kW, og ikke “løber tør for strøm” for enden af langsiderne, som vi så med den gamle model, hvor LMP2 bilerne faktisk havde højere tophastighed, da deres godt 600 HK motorer blev ved med at trække hele vejen ned af langsiden.

Toyota har faktisk bygget en større benzinmotor til opgaven, med at levere mere effekt. Mens TS040 bilen havde en 3,7 liters sugemotor, blev der sat en 2,4 liters turbomotor i TS050 modellen. Den nye GR010 får en 3,5 liters V6 bi-turbo.

Toyota Gazoo Racing GR010 Hybrid
Photo: Toyota Gazoo Racing

ACO får endnu en gang en stor opgave, i at lave BOP mellem hybridbilerne i Hypercar (Peugeot kommer med deres bil i 2022), Hypercars uden hybriddel (aktuelt Glickenhaus og ByKolles), og Alpine, som kommer med den gamle Rebellion R13 LMP1 racer, som bliver begrænset på hestekræfterne i forhold til sidste år. Hele den kabale bliver kun mere kompliceret, når LMDh bilerne fra USA bliver tilladt fra 2023 sæsonen, og de så kommer ind med en hybriddel, som kun må tilføre power på baghjulene, for slet ikke at tale om de mange forskellige motortyper, som forventes.

Udover bilen, annoncerede Toyota Gazoo Racing også deres kørere til 2021 sæsonen. Verdensmesterne Jose Maria Lopez, Mike Conway og Kamui Kobayashi fortsætter i bil nummer 7, mens #8 igen skal køres af Sebastien Buemi, Brendon Hartley og Kazuki Nakajima. Nyck de Vries fortsætter arbejdet som test- og reservekører.

FIA WEC sæsonen 2021 er planlagt til at skulle starte på Sebring med 1000 Miles løbet i midten af marts.

Relaterede nyheder