Åbningsløbet flyttes til Portugal

FIA World Endurance Championship sæsonen 2021 kommer alligevel ikke til at starte på Sebring i Florida.

Grundet COVID-19 situationen, og dertilhørende rejserestriktioner, har ACO og LMEM valgt at flytte åbningsløbet til Portimao banen i Portugal.

Autodromo do Algarve skal for første gang afholde et FIA WEC løb, men er efterhånden fast inventar i European Le Mans Series.

Den kuperede bane plejer at give noget fantastisk ræs, men vi har endnu til gode at se, hvordan de nye Hypercar biler kommer til at kæmpe mod LMP2 og GTE bilerne.

Det er desværre andet år i træk, at FIA WEC serien går glip af Sebring, da 2020 løbet også måtte aflyses.

IMSA delen af weekenden køres dog stadig i marts måned 2021, ligesom amerikanerne fik afviklet en udgave af deres 2020 løb, med nogle måneders forsinkelse.

ELMS Portimao 2020 start
Photo: JJ Media

Portimao banen er et yndet sted for testkørsler, da vejret i det sydlige Portugal ofte er varmt og tørt. Det eneste som taler imod banen, er at den ligger utrolig langt væk fra Centraleuropa. Men det opvejes heldigvis af banen og vejret.

I går blev deltagerlisten til FIA WEC 2021 offentliggjort, med hele 33 biler på startlisten. Da det bliver flyttet til Europa, er det bestemt ikke umuligt, at nogle ELMS hold eventuelt bil bruge løbet som opvarmning til deres egen sæson. Der er plads til omkring 40 biler i pitten, så der kan komme en god håndfuld gæstestartere.

Løbet i Portimao bliver på 8 timer, og køres den 4. april.  I ugen optil løbet, køres der test i tre dage, inden lørdagen står på test og kvalifikation.

Det vides endnu ikke, om der kommer nogle supportklasser til løbet, eller om det bliver en eksklusiv uge for FIA WEC bilerne.

Relaterede nyheder