Team Penske får ny Porsche aftale

Porsche har fået flere detaljer omkring deres fremtid indenfor sportsvognsræs på plads.

Det tyske mærke har lavet en ny aftale med Team Penske, som skal stå for LMDh programmet i både IMSA WeatherTech SportsCar Championship, og i FIA World Endurance Championship.

Samarbejdet kommer til at hedde Porsche Penske Motorsport, og kommer til at tælle to biler i hver serie. Om det betyder fire biler til Le Mans, må tiden vise.

Team Penske var tidligere samarbejdspartner med Porsche tilbage i 2006 til 2008, hvor de stod for LMP2 programmet med Porsche RS Spyder modellen i American Le Mans Series, hvor de støvsugede titlerne i alle tre år. Derudover arbejdede de to parter også sammen tilbage i 1970’erne, hvor Penske kørte med Porsche 917 racere i Can-Am serien.

Senest har Team Penske været partner med Acura i IMSA serien, hvor de fra 2018 til 2020 eksklusivt stod for deres DPi program.

Porsche LMDh concept
Graphics: Porsche Motorsport

Porsche programmet bliver dog ikke eksklusivt, da der også vil blive solgt biler til private hold allerede fra 2023 – dette program bliver dog det officielle Porsche fabrikshold.

I sidste uge meldte Audi Sport ud, at deres LMDh bil også vil blive udviklet i tæt samarbejde med Porsche, dog uden at løfte sløret for deres partnerhold.

Acura/Honda har også meldt ud, at de er klar til LMDh fremtiden, som er baseret på de nye LMP2 chassis’er, hvor der frihed på motorvalg og en anden type aerodynamik, så der bliver visuelle og lydmæssige forskelle på alle bilerne. Det forventes at flere bilmærker hopper på LMDh programmet i de nærmeste måneder.

Relaterede nyheder