32 biler i Portimao

FIA World Endurance Championship stiller op med et felt på 32 biler, når 2021 sæsonens anden afdeling skal afvikles på Autodromo Internacional do Algarve i Portugal.

Der er kommet lidt tilføjelser og afbud i forhold til startlisten på Spa Francorchamps, for en måned siden.

I Hypercar kategorien kommer Glickenhaus Racing med en af deres helt nye biler. Teamet havde en succesfuld 30 timers test, hvor de brugte deres først konstruerede bil til den del (708), mens Portimao bilen – også betegnet som chassis 709 – havde en kortere Shakedown, for at tjekke alle systemerne igennem. Bilerne kommer også til at deltage med disse chassisnumre som startnumre i FIA WEC 2021.

Derudover er Toyota Gazoo Racing og Alpine Elf Matmut tilbage i uændret form. Det betyder at vi har hele 4 biler i topkategorien denne gang.

LMP2 kategorien har de samme 11 teams tilmeldt igen. Der er dog en ændring hos United Autosports USA #22, hvor Filipe Albuquerque går glip af hans hjemlands løb, da han skal køre i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i Detroit samme weekend. Han bliver erstattet af Paul Di Resta, som var holdkammerat med Phil Hanson og Albuquerque gennem 2019/20 sæsonen. Di Resta skal igen køre med Phil Hanson, mens Fabio Scherer er den faste 3. kører hos UA i FIA WEC i år.

Alpine Elf Matmut #36
Photo: JJ Media

Der er også en afløser hos Inter Europol Competition #34, hvor Renger van der Zande også skal jobbe i IMSA serien. Han bliver erstattet af Louis Deletraz, som aktuelt fører European Le Mans Series i LMP2 kategorien med Team WRT. Dermed bliver han direkte konkurrent til hans ELMS hold. Deletraz skal dele bilen med Alex Brundle og Jakub Smiechowski.

ARC Bratislava #44 stiller op med teamejer Miroslaw Konopka, som får Oliver James Webb med i bilen, som senest har været aktiv i ByKolles Racing Team programmet, men inden da også LMP2 erfaring. Webb og Konopka får Thomas Jackson med i bilen. Jackson kørte også i løbsweekenden på Spa Francorchamps, hvor holdet dog ikke kom til start i selve løbet på grund af en benzinlækage på opvarmningsomgangen.

Realteam Racing #70 har også måtte finde en anden holdkammerat til Esteban Garcia og Norman Nato. Deres sædvanlige holdkammerat, Loic Duval, skal også køre IMSA i weekenden, så han bliver erstattet af Mathias Beche. Beche har både LMP1 og LMP2 erfaring, hvor han blandt andet har kørt 24 timers løbet i Le Mans for High Class Racing.

High Class Racing #20 kommer med Dennis Andersen, Anders Fjordbach og Jan Magnussen som deres 3 kørere i dette løb. De skal forsøge at revanchere sig for Spa løbet, hvor de kæmpede med at finde farten gennem hele ugen.

ARC Bratislava #44
Photo: JJ Media

GTE Pro kategorien tæller de 4 hold, som skal køre hele sæsonen. To biler fra AF Corse Ferrari, hvor de vælger at stille op med de to faste kørere i hver bil.

Porsche har en anden tilgang til tingene. De stiller op med deres Le Mans kørere, som er Gianmaria Bruni og Richard Lietz plus Frederic Makowiecki skal køre i #91, mens Kevin Estre og Neel Jani får Michael Christensen med i #92. Det er to forskellige tilgange til 8 timers løbet.

I GTE Am kategorien er der 13 tilmeldte biler, men ikke de samme 13 som var tilmeldt Spa løbet. Team Project 1 Porsche #46 er ikke klar til at køre ræs endnu, efter deres uheld under Prologen forud for løbsweekenden på Spa Francorchamps. Teamet blev dobbelt ramt, da deres #56 også blev skadet under kvalifikationen. Her har holdet valgt at fokusere på at få en enkelt bil køreklar.

Grunden til at vi alligevel har det samme antal biler, er at Car Guy stiller op med deres Le Mans line-up. I år har de Kessel Racing navnet på startlisten, selvom det bliver den gule Ferrari 488 GTE racer, med japanske rødder. Takeshi Kimura får Scott Andrews og Mikkel Jensen med i bilen.

Der er mere godt nyt for danskerne, da Michelle Gatting skal dele Iron Lynx Ferrari #85 med Rahel Frey og Manuela Gostner. Trioen kører også sammen i European Le Mans Series, og Gatting skal erstatte Katherine Legge i FIA WEC bilen, da englænderen skal deltage i IMSA løbet i Detroit. Det bliver FIA WEC debut for Gatting, hvis man ser bort fra 24 timers løbene på Le Mans.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

Dertil har vi den forsvarende FIA WEC GTE Am mester Nicklas Nielsen, som igen deler bilen med Francois Perrodo og Alessio Rovera. De vandt åbningsløbet i overbevisende stil, og skal forsøge at holde fast i mesterskabsføringen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 har denne gang genvalg til Marco Seefried, som får Julien Andlauer og Dominique Bastien med i bilen. Bastien blev den ældste deltager i 24 timers løbet i Le Mans i 2020, hvor han satte en ny rekord på 74 år. Dette løb kan meget vel være en opvarmning til endnu en forbedring af den rekord.

8 timers løbet i Portimao køres den 13. juni 2021.

Relaterede nyheder