Stille og rolig Warm Up

Det blev heldigvis en forholdsvis stille og rolig Warm Up forud for 24 timers løbet i Le Mans.

Porsche #92 havde skiftet chassis siden uheldet under torsdagens Hyperpole. Bilen havde kortvarigt været startet op fredag aften i lufthavnen overfor banen, hvor teamet havde fået lov til at tjekke den. Derfor var det vigtigt at de fik kørt så meget som muligt i Warm Up.

Inception Racing Ferrari #71 var også et nyt chassis, men de havde ikke hat mulighed for opstart af bilen, da det først var fredag middag, at de fik lejet en anden bil, fik den skilt ad henover natten, og bygget om til at være deres egen bil, med deres egne komponenter og farver.

Dennis Andersen havde et spin i High Class Racing #20, da han kom ud af pitten, og spandt rundt i Dunlop chikanen. Han kunne dog selv fortsætte, og ramte heldigvis ikke noget.

Porsche #92
Photo: JJ Media

Der var problemer for Team WRT #41, hvor Robert Kubica var centimeter fra at sætte bilen i autoværnet ved Tertre Rouge, men “nøjes” med at spinne ind over græsset, og så stoppe igen på asfalten.

Kort tid efter var Team WRT #31 i problemer, da Robin Frijns stoppede ved den første chikane på Mulsanne langsiden, med en bil som trillede ligeså langsomt til stilstand.

48 biler satte en tid, mens 60 ud af de 61 biler var på banen til en eller flere omgange.

Rinaldi Racing Ferrari #388 valgte at blive holdene i garagen, da de gik efter det gamle ordsprog – der sker aldrig noget godt i Warm Up – og de følte at bilen kørte som den skulle, da de efterlod den torsdag eftermiddag.

Toyota Gazoo Racing #8 var hurtigst foran #7, mens Alpine Elf Matmut #36 var treer.

High Class Racing #20
Photo: JJ Media

United Autosports #23 var hurtigst i LMP2, foran søsterbilen #32, og med Team WRT #41 på P3.

Racing Team Nederland #29 var hurtigste LMP2 Pro/Am bil, froan G-Drive Racing #25 og ARC Bratislava #44.

High Class Racing var henholdsvis 14. og 20. hurtigst med #49 kørt af Anders Fjordbach samt Jan og Kevin Magnussen, og #20 kørt af Dennis Andersen, Ricky Taylor og Marco Sørensen – hvilket samtidig var en 7. hurtigste tid i LMP2 Pro/Am.

Porsche #92, med Michael Christensen som en af kørerne, sluttede hurtigst i GTE Pro, foran søsterbilen #91, mens WeatherTech Racing #79 gjorde det til en Porsche 1-2-3.

Også Inception Racing Ferrari #71 var blevet samlet helt rigtigt, og sluttede hurtigst i GTE Am, foran Proton Competition Porsche #99 og Iron Lynx Ferrari #80.

Inception Racing Ferrari #71
Photo: JJ Media

Iron Lynx Ferrari #85 med Rahel Frey, Michelle Gatting og Sarah Bovy var 4. hurtigste bil.

Nicklas Nielsen, Francois Perrodo og Alessio Rovera sluttede 8’er med AF Corse Ferrari #83.

Kessel Racing Ferrari #57 med Scott Andrews, Takeshi Kimura og Mikkel Jensen var 13. hurtigst.

Aston Martin Racing #98 med Marcos Gomes, Paul Dalla Lana og Nicki Thiim var en af bilerne, som ikke satte nogen tider.

Relaterede nyheder