Peugeot debuterer på Monza

Team Peugeot TotalEnergines er snart klar til at løbsdebutere med deres helt nye 9X8.

Det franske hold har bilerne klar til 6 timers løbet på Monza, som køres i starten af juli måned.

Da programmet blev annonceret for et par år siden, hed det sig at holdet ville debutere i 2022. Her håbede mange på, at det så ville betyde Le Mans 2022. Imidlertid var det mens september til juni løbskalenderen blev brugt. Derfor satsede holdet dengang på en september debut. FIA World Endurance Championship er dog gået tilbage til en klassisk marts til november kalender, hvilket gjorde at holdet ikke var klar til sæsondebuten på Sebring.

Peugeot har annonceret at James Rossiter rykker op som løbskører, efter Kevin Magnussen forlod programmet til fordel for et Formel 1 sæde i HAAS. Officielt har holdet ikke meldt ud, hvordan at de seks kørere skal kombineres i de to biler. Dog er der kommet billeder frem fra dagens præstation, hvor Jean-Eric Vergne, Mikkel Jensen og Gustavo Menezes står på den ene side af bilen, mens Paul di Resta, Loic Duval og James Rossiter stod på den anden side.

Peugeot 9X8
Photo: Peugeot TotalEnergines

Bilen følger Hypercar reglementet, som giver holdet meget frie tøjler med hensyn til design og drivlinje. 9X8 raceren kommer til at køre helt uden bagvinge, hvor der i stedet dannes downforce ved hjælp af Ground Effect – altså ved at bilen har en masse snedig aerodynamik under bilen, som så suger den til vejen.

Motoren bliver en 2,6 liters bi-turbo i V6 form, som kan yde 520kW, mens forhjulene bliver drevet fra hybridsystemet, som kan yde 200kW, når den får lov til at frigive strømmen. Aktuelt er Toyota Gazoo Racing den eneste Hypercar med forhjulstræk, og her må de aktuelt aktivere hybridsystemet ved 190 km/t. Om det også kommer til at gælde for Peugeot, ved vi først, når BOP’en for Monza bliver frigivet i slutningen af juni måned.

Fans får mulighed for at se den oprindelige 9X8 prototype udstillet på bilmuseet i Le Mans, som ligger lige ved siden af banen. Her kommer bilen til at stå fra den 21. maj indtil september. Dog bliver der en speciel udstilling i Fan Village i forbindelse med 24 timers løbet i juni måned, hvor man også kan købe officiel team merchandise.

6 timers løbet på Monza bliver kørt den 10. juli 2022.

Relaterede nyheder