Kører udelukket af Le Mans – opdateret

Torsdag var en skidt dag for TDS Racing x Vaillante #13 holdet, forud for 24 timers løbet i Le Mans.

Under FP3 havde Philippe Cimadomo en voldsom afkørsel i udgangen af Porsche kurverne. Franskmanden var i gang med at overhale en langsommere GTE bil, men blev samtidig selv overhalet af en anden LMP2 racer. Der mistede han overblikket, og tabte bilen, og sendte den hårdt i betonmuren. Bilen blev så skadet, at holdet er i gang med at bygge en ny bil, men Philippe var heldigvis ok. Holdet var allerede kommet langt torsdag aften, så rent tidsmæssigt er det ikke noget problem.

Men problemerne slutter ikke her for holdet. Cimadomo blev nemlig kaldt til dommerne, som kunne oplyse ham, at han var udelukket fra dette års 24 timers løb.

De gav som begrundelse, at han allerede havde haft en afkørsel i FP1, havde lavet en farlig manøvre på vej ind i pitten i FP1 – og nu havde han altså totalskadet en racerbil. Og det vel og mærke i fuldt dagslys, og kun under træning.

Cimadomo er Bronzekøreren i bilen, og har meget lidt erfaring med racerløb i det hele taget. Han debuterede i European Le Mans Series ved starten på 2022 sæsonen, og har sidenhen kørt Paul Ricard og Imola løbene, så Le Mans ville have været hans 3. løb.

TDS Racing x Vaillante #13
Photo: JJ Media

Det er meget sjældent at løbsledelsen vælger at udelukke en kører fra løbet. Sidst det skete, var Satoshi Hoshino i 2019, hvor han efter et uheld med Corvette Racing, fik at vide, at det nok bare var bedst hvis han blev holdende i garagen resten af tiden, såfremt mekanikerne i det hele taget kunne reparere bilen. Dommerne understreger at udelukkelsen kun gælder 24 timers løbet, og ikke har nogen indflydelse på hans fremtid, med hensyn til LMP2 ræs i ELMS.

Men det betyder også at TDS Racing x Vaillante #13 står med et kæmpe problem. For hvor finder man lige en Bronzekører i 11. time – og det må ikke være en hvilken som helst. Køreren skal have deltaget i et af de seneste to 24 timers løb i Le Mans, og det i enten LMP1 eller LMP2, for at må køre med i dette års løb. Og såfremt denne får tilladelse til det, skal personen køre minimum 3 omgange i lørdagens Warm-Up.

Derfor er det et meget snævert vindue i LMP2 Pro/Am kategorien. Holdet har selvfølgelig også den mulighed at skifte op i den generelle LMP2 kategori. Det giver dem lidt flere muligheder, da de så kan vælge frit, hvem de propper i bilen – såfremt denne kører ellers overholder de ovenstående regler.

Vi venter med spænding på at se, hvem TDS Racing x Vaillante #13 sætter i bilen.

Opdatering

Holdet har netop offentliggjort, at Nyck de Vries bliver sat i bilen. Det betyder at de rykker op i den generelle LMP2 kategori, og er pludselig en topkandidat her, selvom de Vries ikke har kørt i bilen i år. Hollænderen har dog så meget erfaring, at det ikke bliver noget problem for ham, at finde farten.

Relaterede nyheder