Ferrari og Porsche viser nye biler

Ferrari og Porsche har vist deres helt nye GT3 racere for offentligheden.

Begge bilfabrikker udnyttede 24 timers løbet på Spa, som køres udelukkende med GT3 biler, til at vise de helt nye modeller.

Ferrari har valgt at kalde deres nye bil for 296 GT3. Det er en markant anderledes drivlinje end i den nuværende 488. Ferraris bilnumre indikerer altid noget omkring motorstørrelse og cylinderantal. Så de går fra en 4 liters V8’er til en 2,9 liter V6, som kan yde omkring 600hk.

Det italienske bilmærke er dog ikke nye indenfor V6 motorer, da de blandt andet har erfaring fra Formel 1 tiden,

De oplyser at bilen har 20% mere downforce end forgængeren, og derfor gør den nemmere at køre.

Ferrari har valgt at lade ORECA bygge og stå for reservedele til denne nye racer, hvilket også er et helt nyt samarbejde.

Ferrari 296 GT3
Photo: Ferrari

Ovre i den tyske lejr, er der også tale om en ny racer.

Porsche 911 GT3 R modelnavnet er der ikke så meget nyt it, men den næste generation bil er baseret på 992 udgaven af gadebilen. Her er der ligeledes sket en opgradering på motorsiden, hvor man nu er oppe på 4,2 liter, som kan yde 565hk ifølge Porsche selv. Alting omkring hestekræfter er naturligvis afhængig af hvilken BOP at de enkelte mærker bliver tildelt.

992 modellen har været basis for deres GT3 Cup model gennem de seneste par sæsoner, hvor at der er blevet samlet erfaring med biltypen, og den erfaring kan nu gå videre til GT3 raceren.

Porsche 911 GT3 R 2023
Photo: Porsche Motorsport

Begge modeller vil være på startgridden til 24 timers løbet i Daytona i januar 2023. Her kører IMSA WeatherTech SportsCar Championship deres åbningsløb. Senere på scenen kommer Michelin Le Mans Cup naturligvis, mens bilen også skal bruges i European Le Mans Series og FIA World Endurance Championship fra 2024 og fremad.

Relaterede nyheder