Flere rookie kørere offentliggjort

Traditionen tro afholder FIA World Endurance Championship en Rookietest dagen efter sæsonfinalen, som køres om en uge i Bahrain.

Serien har tidligere på året selv udvalgt 4 kørere, som skal teste de mesterskabsvindende biler, men andre hold er også velkomne til at teste andre biler, hvor visse hold så giver deres 2023 den første eller en af de første ture ombord bilen.

Indtil videre har 22 biler meldt deres deltagelse i testen, som køres søndag den 13. november.

Toyota Gazoo Racing stiller op med begge deres biler, og mens #7 skal deles af Mike Conway, Jose Maria Lopez og Sebastien Buemi, skal Buemi dele #8 med Lilou Wadoux, som er en af de udvalgte kørere  – såfremt at 8’eren vinder mesterskabet. Ellers skal Wadoux dele Alpine Elf Team #36 med Matthieu Vaxiviere, og en endnu ikke offentliggjort kører.

Peugeot TotalEnergies har valgt at tage 4 kørere med, som ikke tidligere har kørt 9×8 raceren, men hvor to af kørerne allerede har LMP2 erfaring. Mikkel Jensen i #93 skal arbejde sammen med Stoffel Vandoorne, som kørte FIA WEC for JOTA i 2021 sæsonen, og var tidligere kører for SMP Racing, da de havde deres LMP1 racer for 3 sæsoner siden.

I bil #94 bliver Nico Müller baseline, og her får han Malthe Jakobsen, som er utroligt hot navn indenfor sportsvogne, efter han var suveræn i LMP3 i ELMS i år, hvilket endte med titlen ved en dramatisk sæsonfinale. Han har testet for både Algarve Pro Racing og COOL Racing i LMP2, og skal løbsdebutere for dem i Asian Le Mans Series 2023 i februar måned.

Maximilian Günther har været inde hos Mercedes og BMW, inden han skiftede til Nissan og deres Formel E hold. Nu får han chancen for en test i 94’eren. Franske Yann Ehrlacher har tidligere været inde i sportsvognsverdenen, inden han skiftede over til Touringcar ræs, hvor han har vundet både 2020 og 2021 titlerne i WTCR. Han erfaring med en LMP3 racer er tilbage fra 2016 sæsonen, hvor det blev til en enkelt sejr i ELMS.

Richard Mille Racing Team #1 har ikke offentliggjort nogen kørere overhovedet indtil nu, men har umiddelbart 3 mulige testsæder. Prema Orlen Team #9 tester Juan Manuel Correa, som debuterede for holdet i ELMS på Spa Francorchamps tidligere i år, mens Tijmen van der Helm ligeledes skal prøve raceren af. Hollænderen har tidligere kørt med ARC Bratislava samt Racing Team Nederland gennem sæsonen i FIA WEC og IMSA, foruden TDS Racing x Vaillante i ELMS.

Vector Sport #10 tager Ryan Cullen – den fysiske bils ejer – samt britiske Frederick Lubin, som har kørt en masse singleseater ræs indtil nu. Han sluttede Euroformula Open med en sejr i sæsonfinalen, og sluttede samlet 4’er i det mesterskab.

United Autosports USA #22 tester deres nye kørere til 2023 sæsonen i European Le Mans Series. Her får Andy Meyrick, Nelson Piquet Jr. og Daniel Schneider mulighed for en test med LMP2 raceren, efter Meyrick og Schneider har delt en LMP3 racer gennem flere sæsoner.

Holdets anden bil skal køres af de to australiere Yasser Shahin og Garnet Patterson. Patterson har ligeledes LMP3 erfaring hos United i Michelin Le Mans Cup, mens Shahin primært at GT erfaring hjemme fra Australien, hvor han vandt Audi R8 LMS Cup i 2019, og GT World Challenge Australia 2021 mesterskabet, ligeledes ombord en Audi R8 LMS.

JOTA #28 har tre ledige sæder, mens holdets mesterskabskandidat #38 har Doriane Pin skrevet på – såfremt de vinder mesterskabet. ARC Bratislava #44 tager en far-søn dag med Miroslav Konopka og Matej Konopka bag rattet, mens Algarve Pro Racing #45 bliver en godt, blandet sammensætning med rumænske Filip Ugran, som debuterede for holdet i ELMS i 2022, indiske Mahaver Raghunathan som indtil nu har kørt formelbiler helt op til Formel 2 niveau, og amerikanske Kyffin Simpson med formelbils baggrund, plus en rolle hos Gradient Racing i deres Acura GT3 i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor han var med til at vinde finaleløbet for en måned siden ved Petit Le Mans.

AF Corse #83 giver deres GT kører Antonio Fuoco lidt Prototype tid, inden han formentlig bliver en del af deres Hypercar hold i 2023, mens Timur Boguslavskiy primært har gjort sig i GT World Challenge, hvor han har kæmpet med helt oppe i toppen af mesterskabet gennem flere år, men oftest ombord en Mercedes GT3 racer.

United Autosports USA #22
Photo: JJ Media

Lorenzo Colombo er sat til at få en test med enten AF Corse #51 eller Porsche #92 i GTE Pro kategorien, alt efter hvem af de to der vinder mesterskabet. Ingen af de to hold har dog nævnt andre kørere, da kategorien lukker ned efter 2022, og kun GTE Am kører videre. Corvette Racing #64 går i gang med at teste til 2023 sæsonen, hvor Ben Keating får lidt hjælp fra Nick Tandy til at komme i gang med det nye projekt. Derudover skal de to sølvkørere Nicolas Varrone og Axcil Jefferies teste raceren, og det kunne meget vel være en shoot-out mellem de to, om hvem der skal være holdkammerat med Keating i 2023.

I de “ægte” GTE Am biler er TF Sport Aston Martin #33 sat til at skulle teste Finn Gehrsitz, som er blevet udvalgt af ACO og LMEM til testen, efter hans LMP3 sæson i ELMS. Derudover skal Ryan Hardwick teste raceren. Hardwick har vundet en billet til Le Mans 2022, i kraft af at vinde Bob Akin Award i IMSA serien i år, som den bedste Bronzekører i GTD kategorien. Men det er lidt interessant at testen foregår ombord en Aston Martin, da hans Wright Motorsports erfaring fra USA har været ombord en Porsche.

Team Project 1 Porsche #46 har indtil videre kun skrevet hollandske Maxime Oosten på listen af kørere. Hollænderen har GT erfaring, men indtil videre ikke i nærheden af GTE niveau.

Northwest AMR #98 har hele pladen fuld af kørere med Jonathan Hoggard, Patrick Gallagher, Indy Dontje, og Lorcan Hanafin. Hoggard har indtil nu gjort sig indenfor formelbiler, og vandt Autosport BRDC prisen i 2019, og dermed en test i en Formel 1 racer dengang. Gallagher har deltaget i 3 afdelinger i IMSA ombord en McLaren 720S GT3 racer i 2022. Dontje har kørt en masse Mercedes GT3 ræs gennem efterhånden mange sæsoner i blandt andet ADAC GT Masters. Nu skal der så testes en GTE racer – så hvem ved hvad det betyder for 2023. Hanafin har erfaring ombord en Porsche racer i både Porsche Carrera Cup Germany og UK, samt Porsche Mobil 1 Supercup – så igen bliver det i et andet bilmærke end sædvanligt.

Relaterede nyheder