Tower og Racing Team Turkey annoncerer kørere

Tower Motorsports og Racing Team Turkey har annonceret deres kørere til 2023 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans.

Tower Motorsports #13 vandt deres startplads i form af Jim Trueman titlen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, som John Farano sikrede sig som den bedste Bronzekører i LMP2 kategorien i 2022 sæsonen.

Han er igen aktiv i USA i år, men det bliver ikke nogen af de medkørere, som han skal dele bil med i det franske. Det bliver i stedet Ricky Taylor og Rene Rast.

Taylor kører for Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 i IMSA mesterskabet i GTP kategorien, og er derved ikke direkte konkurrent til Farano. På trods af at Taylor ikke har deltaget i ACO ræs, på nær enkelte udvalgte løb, er han efterhånden ved at veteran på Le Mans. Dette års løb bliver det 9. i rækken, som primært er foregået i LMP2 materiel, på nær to gange GTE deltagelse.

Tower Motorsports #13
Graphics: TDS Racing

Rene Rast har deltaget i den franske klassiske fire gange indtil nu, hvor tre af dem har været i LMP2, mens den sidste var med Audi Sport Team Joest i LMP1 kategorien. Tyskeren er gået fra at være Audi fabrikskører, til at være BMW fabrikskører, som træder ind i FIA WEC næste sæson. Derfor udnytter han muligheden for at holde sig varm, udover hans Formel E deltagelse. Hvilket man for øvrigt også kan sige om Taylor, da Acura/Honda formodes at deltage i Le Mans i 2024 i Hypercar kategorien.

Tower Motorsports får hjælp på Le Mans af TDS Racing, som bringer Vaillante temaet på banen igen, ligesom de havde i 2022 sæsonen. Sjovt nok, er Tower Motorsports og TDS Racing konkurrenter i USA, men har altså fået stablet et samarbejde på benene til 24 timers løbet.

Racing Team Turkey #923 har også deres tre kørere på plads. Det bliver en noget anderledes sammensætning end ellers. I ELMS skal Salih Yoluc dele bilen med Charlie Eastwood og Louis Deletraz. De to sidstnævnte kørere skal køre for henholdsvis ORT by TF #25 i GTE Am, og for Team WRT #41 i LMP2, da det er deres fuldtids FIA WEC jobs.

I stedet for Yoluc to andre, hurtige kørere med i bilen. Tom Gamble gør LMP2 comeback, efter han kørte for United Autosports i 2022 sæsonen. Den unge englænder er gået glip af et sæde til hele 2023 sæsonen indenfor ACO ræs, men har tidligere vist god fart ombord især GTE materiel. Derfor er det en gylden mulighed for ham, til at vise farten i LMP2 Pro/Am kategorien i år på Le Mans.

Racing Team Turkey #923
Graphics: Racing Team Turkey

Det sidste sæde går til Dries Vanthoor. Belgieren har deltaget i Le Mans 3 gange, men vandt det allerede i debuten for JMW Motorsport Ferrari tilbage i 2017. I 2022 var han afløser hos Team WRT i FIA WEC afdelingen på Fuji – som han vandt. Han er ligesom Rast også BMW fabrikskører, og kan derfor holde sig varm til et sæde i deres nye LMDh racer, som kommer til at deltage i FIA WEC i 2024.

TF Sport skal, ligesom i European Le Mans Series, drive Racing Team Turkey #923 raceren på Le Mans.

Jubilæumsudgaven af 24 timers løbet i Le Mans køres den 10.-11. juni 2023.

Den opdaterede deltagerliste til dette års løb kan findes her.

Relaterede nyheder