Ekstra japanere til start på Fuji

FIA World Endurance Championship får nogle ekstra lokale kørere på startgridden, når 6 timers løbet skal køres denne weekend.

Blandt de 36 deltagende biler, er der hele 8 japanere på startlisten.

Det kommer ikke som nogen overraskelse at Kamui Kobayashi og Ryo Hirakawa deltager for Toyota Gazoo Racing i Hypercar kategorien, som de har gjort hele sæsonen.

I GTE Am kategorien har vi Satoshi Hoshino og Tomonobu Fujii sammen med britiske Casper Stevenson i D’Station Racing Aston Martin #777, som de har gjort i alle sæsonens løb indtil nu.

Dertil kommer Takeshi Kimura samt Scott Huffaker i Kessel Racing Ferrari #54. De får dog lokale Ritomo Miyata med i bilen. Den 24-årige kører fører aktuelt Super Formula mesterskabet i Japan, samtidig med at han er toer i Super GT mesterskabet. Han erstatter Daniel Serra, som springer dette løb over.

AF Corse Ferrari #21
Photo: JJ Media

I AF Corse Ferrari #21 kommer der også 2 japanere til start. Simon Mann fortsætter i bilen, ligesom han har gjort gennem de foregående 5 afdelinger i 2023 sæsonen. Italiensk-japanske Kei Cozzolino tager hans Michelin Le Mans Cup holdkammerat Hiroshi Koizumi med i en GTE Am bil – et kæmpe step op fra deres GT3 racer. Cozzolino har været god til at bringe japanske kørere ind i sportsvognsræs, ligesom han gjorde med Takeshi Kimura, inden han slap taget i ham for et par år siden. I forbindelse med 24 timers løbet i Le Mans delte han bil med to andre japanske kørere, som vi dog ikke har set mere til hverken før eller siden.

Udover de lokale islæt, er der også en udskiftning i en anden bil. I Prema Racing #63 er Andrea Caldarelli tilbage. Italieneren har været lidt inde og ude af LMP2 raceren i år, alt afhængig af om der var behov for en erstatning for Mirko Bortolotti. Hans italienske landsmand skal fokusere på DTM mesterskabet i Tyskland, som han aktuelt fører. Caldarelli deler bilen med Doriane Pin og Daniil Kvyat.

De 7 faste danskere er igen til start i serien. Michael Christensen kører i Porsche Penske Motorsport #5, Nicklas Nielsen i AF Corse Ferrari #50, og Mikkel Jensen i Peugeot TotalEnergies #93 i Hypercar kategorien.

David Heinemeier Hansson og Oliver Rasmussen kører i JOTA #28, hvor de skal forsøge at tage sæsonens anden sejr med Pietro Fittipaldi som holdkammerat, efter at have været tæt på flere gange i år, og endelig snuppede den første på Monza

I GTE Am er Mikkel Overgaard Pedersen i Dempsey-Proton Racing Porsche #77 og Michelle Gatting i Iron Dames Porsche #85 i hård kamp omkring podiepladserne i både løbet, men også i mesterskabet. Pedersen vandt det seneste løb på Monza, hvilket var hans anden sejr i serien. Det betyder dog også at der er noget succesballast i bilen, som måske ikke gør en gentagelse alt for nem. Til gengæld har Iron Dames #85 ikke noget ekstra vægt i bilen, da ikke er sluttet på podiet i de seneste to løb, og ej heller er i top-3 i mesterskabet.

FIA World Endurance Championship løbet for Fuji International Speedway køres søndag morgen klokken 04.00 dansk tid.

Relaterede nyheder