AMR med to nye fabrikskørere

Aston Martin Racing holder fast i 6 af deres fabrikskørere, og har ansat to helt nye, forud for 2024 sæsonen.

Det britiske mærke har ikke haft nogle officielle fabriksprogrammer i de seneste sæsoner, men nu bygger de stille og roligt op til deres kommende Hypercar program, samt GT3 programmer i både FIA World Endurance Championship plus IMSA WeatherTech SportsCar Championship, European Le Mans Series plus meget meget mere.

I sidste uge blev Marco Sørensen annonceret på en ny flerårig aftale. I dag er landsmanden Nicki Thiim ligeledes blevet bekræftet på en aftale for de kommende sæsoner. De to kørte sammen fra 2015 til 2020 i FIA WEC, inden GTE Pro programmet blev lukket ned, og de to blev splittet op i hver deres racer. Sørensen er allerede bekræftet i FIA WEC 2024 hos D’Station Racing, mens Thiim’s program ikke er offentliggjort endnu, men siger dog at han skal køre 24 timers løbet i Daytona. I 2023 hjalp han blandt andet GMB Motorsport i deres ELMS program, mens Sørensen fik Le Mans sammen med det danske hold.

Her delte Thiim en GTE Am bil med David Pittard hos Northwest AMR, hvis status der var lidt forvirring omkring ved starten af 2022. På daværende tidspunkt havde han status af Sølvkører, og det skabte en del ballade, da han blev nævnt som ny fabrikskører dengang, og så måtte AMR hurtigt trække i land med den udmelding. Men nu er den god nok – han er fabrikskører i den kommende sæson

Sørensen delte en GTE Am bil med Henrique Chaves. Portugiseren var med til at vinde GTE Am titlen sammen med Ben Keating og Sørensen i 2022 – og blev med det samme opgraderet til Guld status i 2023. Men nu er Chaves fuldgyldig fabrikskører.

Racing Spirit of Leman Aston Martin #10
Photo: JJ Media

Jonny Adam starter sin 14. sæson for AMR, og har vundet fire British GT titler, foruden to Le Mans sejre og GT World Challenge Europe mesterskabet i 2017. Det gav lidt løftede øjenbryn da han pludselig dukkede op i en Mercedes i 2023, og skulle kæmpe mod AMR i British GT. Han lå til at vinde mesterskabet – men blev kaldt til ELMS finalen i Portugal. Holdkammeraten James Cottingham gik desværre glip af mesterskabet, da han blev overhalet af et BMW hold til allersidst. Men Adam er loyal AMR kører, og så skal man naturligvis følge ordrene, selvom det koster et mesterskab. Og det er ikke første kører i motorsports historien, som har mistet det som fabrikskører. Adam’s måske mest vindeværdige sejr var Le Mans 2017, hvor han overhalede Corvette Racing til allersidst, da Jan Magnussen, Antonio Garcia og Jordan Taylor egentlig var klar til at fejre sejren – men punkterede i stedet.

Ross Gunn har ligeledes været hos AMR i mange år. Briten har primært været sendt til IMSA i de seneste sæsoner, men har også tidligere gjort sig gældende i ELMS og FIA WEC. Senest sikrede han sig GTD Pro titlen i 2022 med Heart of Racing Team i USA. Her fortsætter han igen i 2024 med Alex Riberas som holdkammerat.

ELMS er også noget som Valentin Hasse-Clot har været aktiv i. Den unge franskmand er forholdsvis ny i ACO ræs, men har allerede kørt mange år i SRO klasserne, uanset om det så var fransk GT eller de internationale GT World mesterskaber. Han sikrede sig Michelin Le Mans Cup GT3 mesterskabet i 2023 med Racing Spirit of Leman, og nu rykker de op i ELMS med en Aston Martin Vantage LMGT3 racer, som Hasse-Clot skal være førstekører på.

Darren Turner starter sin 20. sæson i de ofte grønne AMR farver. Han er ikke længere så aktiv bag rattet selv, men var trods alt med til at vinde Daytona 24 timers løbet i 2023 sammen med Heart of Racing Team, hvor Marco Sørensen, Ian James, og Romain de Angelis. Turner kom til holdet med Prodrive forbindelsen, og var først Ferrari kører, da Prodrive stod for 550 Maranello udgaven, som gav holdet en masse info til AMR programmet fra 2005 og fremad.

Mattia Drudi er ny mand med AMR fabrikskører på CV’et. Italieneren har været lidt omkring indenfor motorsport, hvor han flere år var Porsche Cup specialist, inden han blev Audi Sport fabrikskører. De har ligeså stille skåret mere og mere ned, så nu er Drudi i AMR lejren.

Relaterede nyheder