Le Mans 2024 deltagerlisten offentliggjort

Automobile Club de l’Ouest har offentliggjort de 62 biler samt de 7 reserver, som er sluppet gennem nåleøjet til 24 timers løbet i Le Mans 2024.

Store dele af listen var kendt på forhånd, da de 37 deltagende biler i FIA World Endurance Championship automatisk har tilladelser til at deltage i løbet. Derudover var der 11 andre invitationer, hvoraf 8 af holdene har valgt at takke ja til en plads.

I Hypercar kategorien har vi de 19 sædvanlige biler, foruden en ekstra Porsche Penske Motorsport (fra IMSA), Lamborghini Iron Lynx (fra IMSA) samt Cadillac Racing (fra IMSA). De tre biler kommer med i form af den ekstra bil, som hver konstruktør må tage med, såfremt de ønsker det. Dertil kommer Whelen Engineering Cadillac #311, som er blevet valgt af IMSA serien, som deres nominerede Hypercar bil.

Porsche Penske Motorsport har ikke sat navn på de to ekstra kørere ved siden af Mathieu Jaminet, men mon ikke at det bliver et par andre velkendte kørere fra IMSA serien.

Cadillac Racing #2 har valgt at sætte Alex Palou i deres normale FIA WEC bil. Den dobbelte NTT IndyCar Series mester fik sin Hypercar debut på Daytona i januar måned, og det bliver den første gang, at han skal deltage i den franske klassiker. I holdets anden bil, bliver det de tre sædvanlige kørere fra IMSA serien – Sebastien Bourdais, Renger van der Zande, og Scott Dixon.

Lamborghini Iron Lynx #19 tager ligeledes deres tre IMSA kørere med – Matteo Cairoli, Andrea Caldarelli, og Romain Grosjean. Sidstnævnte vender tilbage til Le Mans, efter han senest deltog i 2010 for Matech ombord deres Ford GT.

Vi har ikke nogle ekstra danskere med i Hypercar kategorien – men der er i forvejen Nicklas Nielsen, Michael Christensen, Oliver Rasmussen, og Mikkel Jensen, som er de faste FIA WEC kørere for henholdsvis Ferrari AF Corse, Porsche Penske Motorsport, Hertz Team JOTA, og Peugeot TotalEnergies.

LMP2 kategorien er en god blanding af invitationer, og ELMS hold, som har fået adgang på merit, som i alt tæller 16 biler.

United Autosports USA #23, Algarve Pro Racing #25, COOL Racing #37, Crowdstrike Racing by APR #45, og AF Corse #183 havde vundet deres pladser i kraft af deres placeringer i 2023 mesterskaberne.

United Autosports, COOL Racing, og Algarve Pro Racing (APR) er de eneste hold, som har to biler med. Proton Competition #9, Vector Sport #10, AO by TF #14, Nielsen Racing #24, IDEC Sport #28, Duqueine Team #30, DKR Engineering #33, Inter Europol Competition #34, Panis Racing #65, og AF Corse #183 er allesammen et-bils hold.

Interessant med danske briller, har vi Malthe Jakobsen bekræftet hos COOL Racing #37, mens Frederik Vesti udvider ELMS samarbejdet med holdet, til også at indbefatte Le Mans ombord #47. De to danskere kommer dog til at køre i hver deres del af LMP2 kategorien, hvor Vesti skal køre i Pro/Am, da de har Bronzekører Naveen Rao med i bilen.

I LMGT3 er der ikke blevet plads til ret mange andre hold, end dem som allerede deltager i FIA WEC.

Proton Competition Ford #44 har en ekstra plads i form af deres ELMS vinderbil, hvor Christian Ried gør comeback.

Inception Racing McLaren #70 vandt en plads med Bob Akin mesterskabet i IMSA, hvor deres tre faste IMSA kørere Brendon Iribe, Ollie Millroy samt danske Frederik Schandorff er de tre kørere. Schandorff har tidligere været med hos Car Guy holdet.

JMW Motorsport Ferrari #66, GR Racing Ferrari #86 samt Spirit of Race Ferrari #155 er de tre eneste LMGT3 biler, som der er blevet plads til, udover de ovennævnte. Med kun 62 startpladser til 24 timers løbet, sætter det en kraftig begrænsning på antallet af deltagere.

Udover Schandorff, har vi også Michelle Gatting, Mikkel Overgaard Pedersen, samt Marco Sørensen med i løbet, hos de faste FIA WEC deltagere Iron Dames Lamborghini #85, Proton Competition Ford #88, samt D’Station Racing Aston Martin #777.

24 Hours of Le Mans 2023 start
Photo: JJ Media

Der står 7 biler på reservelisten.

Proton Competition havde håbet på at få deres IMSA Hypercar (GTP) med i feltet, men indtil videre er de nummer et hos reserverne.

De forsvarende LMP2 mestre fra Inter Europol Competition havde nok også håbet på at komme med to biler, når der nu var andre hold som må stille med to. Men deres to ELMS kørere Clement Novalak og Vlad Lomko må kigge på udefra indtil videre.

Racing Spirit of Leman havde sikkert håbet på at komme med, i kraft af deres avancement til ELMS, efter at have vundet Michelin Le Mans Cup i 2023. De skal desværre vente et år mere, med mindre der falder nogle biler fra i feltet.

Kessel Racing Ferrari har været med på startlisten i de seneste år, men da de desværre ikke vandt nogen invitation til 2024, er de henvist til udskiftningsbænken.

Det samme kan man sige om danske Formula Racing, med far-søn kombinationen Johnny og Conrad Laursen. De deltager for andet år i ELMS, men på nær en andenplads ved åbningsløbet i Barcelona, og en god første time i Aragon, viste de desværre ikke nok til at være med i mesterskabskampen – og derved også langt fra en startplads i 2024.

Richard Mille by TDS Racing er med stor sikkerhed meget skuffende. De har i mange år været et fast navn på Le Mans, uanset om de havde en orange navnesponsor eller om de har kørt under eget navn. Med hensyn til Le Mans, brændte de sig nok lidt i 2022, da de mødte op med en kører, som slet ikke var klar til løbet – og faktisk fik at vide, at han ikke MÅTTE starte løbet, da han havde skabt flere uheld og farlige situationer. At de så har været aktive i IMSA, og først nu er tilbage i ELMS, har nok heller ikke hjulpet på sagen. Og igen – der er kun 62 startpladser på gridden.

Det sidste navn, er vist ikke så overraskende. Teamnavnet har vi ikke hørt om, selvom der er stærke forbindelser til TF Sport. De går under Staysail Motorsport, hvor Michael Dinan er eneste kører i bilen. Dinan har kørt for TF Sport i de seneste sæsoner, og kørte også LMP2 i Asian Le Mans Series 2023/24. Men de må prøve på at vinde en startplads under eget navn til 2025 løbet i stedet.

I det hele taget, er det meget usandsynligt, at nogle af reserverne overhovedet bliver kaldt ind. Før i tiden på Le Mans, var der 10 reserver på listen, og der kunne man godt komme langt ned på listen, og så alligevel deltage. Men det var i dagene før FIA WEC og ELMS – og Asian Le Mans Series for den sags skyld. Der blev der samlet rigtig mange hold, som hverken havde kørt Le Mans før eller siden, men havde sendt en ansøgning ind, og så håbede på at kunne finde kørerne og budgettet bagefter.

Hele listen med de 62 deltagere samt 7 reserver kan ses her.

Relaterede nyheder