Peugeot springer over Sebring, men tester videre

Peugeot TotalEnergies har officielt annonceret, at de ikke stiller til start ved FIA World Endurance Championship 2022 åbningsløbet på Sebring i marts måned.

Det har længe været formodet, da både Loic Duval og Mikkel Jensen allerede har hver deres bil at passe ved 12 timers løbet, som IMSA WeatherTech SportsCar Championship kører samme weekend – og de to ville næppe få lov til det, såfremt Peugeot skulle debutere den selvsamme weekend. Derudover er der mulighed for at også Kevin Magnussen skal køre på Sebring i 12 timers løbet, men det har holdet dog ikke annonceret endnu.

Holdet er i øjeblikket i gang med at teste den nye 9X8, hvor de mange systemer skal spille sammen. De aktuelle testkørsler køres i spanske Aragon.

Peugeot 9X8
Photo: Peugeot Sport

Derudover arbejder de videre på deres design uden bagvinge, som designernes computerprogrammer har sagt, er den bedste løsning for bilen. Det ved man dog først på et senere tidspunkt, når bilen har været igennem et stort testprogram.

Dagens pressemeddelelse nævner ikke noget omkring hvornår at holdet er klart til at løbsdebutere, men FIA WEC har gjort det klart, at holdet skal køre minimum et løb inden 24 timers løbet i Le Mans, for at Peugeot får tilladelse til at deltage i 2022 løbet. Det er dog langt fra sikkert, at holdet overhovedet stiller op i 24 timers løbet i år. Oprindelig var planen at være klar til 2022/23 sæsonen, efter den kalendermodel som FIA WEC brugte i 2019/20 sæsonen, med start i slutningen af august/starten af september måned. Men det system er nu blevet droppet af FIA WEC, så kalenderen løber fra marts til november.

FIA WEC 2022 starter på Sebring banen i Florida den 18. marts, mens 6 timers løbet på Spa Francorchamps køres den 7. maj.

Relaterede nyheder