4 kørere udvalgt til Rookie test

FIA World Endurance Championship har udvalgt 4 kørere til dette års Rookie test, dagen efter sæsonfinalen i Bahrain.

Det har været en tradition gennem de seneste mange år, hvor fire unge talenter får muligheden for at køre mindst 30 omgange i de mesterskabsvindende biler.

I 2022 får Lilou Wadoux mulighed for at teste den vindende Hypercar. Aktuelt er Alpine Elf Team #36 og Toyota Gazoo Racing #8 helt lige på point, efter 36’eren har ført gennem det meste af sæsonen. Wadoux deltager aktuelt i FIA World Endurance Championship for Richard Mille Racing Team #1, som drives af Signatech. Det er også Signatech som driver Alpine holdet.

Lorenzo Colombo får lov til at teste den vindende GTE Pro racer, som stadig mangler at blive afgjort mellem Porsche og AF Corse. Aktuelt er AF Corse mesterskabsførende. Valget af Colombo er lidt besynderligt, da det hastighedsmæssigt er et skridt ned af rangstigen fra LMP2 til GTE Pro – og hans fremtid ligger alligevel med stor sandsynlighed ombord en LMP2 eller Hypercar.

Lilou Wadoux
Photo: JJ Media

Doriane Pin får til gengæld en på opleveren. Den 18-årige kører skal teste den mesterskabsvindende LMP2 racer. Hun er stadig forholdsvis ny indenfor sportsvogne, men har været aktiv omkring Iron Lynx/Iron Dames, hvor hun var en del af deres Michelin Le Mans Cup hold sidste år, inden hun fik en pludselig opringning tidligere på året, og skulle debutere i FIA WEC på Spa Francorchamps i GTE Am kategorien, da Sarah Bovy og Michelle Gatting måtte springe over på grund af COVID-19. I juli måned vandt hun 24 timers løbet på Spa Francorchamps med føromtalte Bovy og Gatting plus Rahel Frey.  Derudover deltager hun i Ferrari Challenge Europe, hvor hun skal forsøge at vinde titlen som Gatting vandt i 2021. JOTA #38 har en stor føring i LMP2 mesterskabet, men kan stadig hentes af United Autosports USA #23, Realteam by WRT #41, WRT #31 og Prema Orlen Team #9.

Sidst men ikke mindst skal Finn Gehrsitz en tur til Bahrain, for at teste den vindende GTE Am racer. Her står det allerede klart, at det bliver en Aston Martin. Spørgsmålet er bare om det bliver TF Sport #33 eller Northwest AMR #98. Det er de eneste, matematiske muligheder tilbage i mesterskabet. 17-årige Gehrsitz har allerede GT erfaring, da han deltog i Asian Le Mans Series i februar 2022 for Herberth Motorsport ombord deres GT3 Porsche racer. Gehrsitz debuterede i Michelin Le Mans Cup i 2021, og i år kører han for United Autosports #2 i European Le Mans Series i LMP3 kategorien.

Testen køres den 13. november på Bahrain International Circuit nær Sakhir.

Relaterede nyheder