Jakobsen officiel junior kører for Peugeot

Malthe Jakobsen er blevet udnævnt som officiel junior kører for Peugeot TotalEnergies.

Danskeren fik allerede kontakt med holdet i efteråret 2022, og kørte Rookietesten i Bahrain for holdet, hvor han imponerende dem, selvom at det var allerførste gang at han sad i noget så hurtigt og avanceret som en Hypercar.

Siden da har parterne holdt kontakten, og det har udmøntet sig i en officiel kontrakt med holdet nu.

Jakobsen kom fra flere sæsoner i Formel 4 i både Danmark samt internationalt, inden han i efteråret 2019 fik en test for RLR MSport i deres LMP3 racer. Her var holdet klar med en kontrakt, inden han næsten var steget ud af bilen. Han kørte for det engelske hold i 2020 og 2021, inden han skrev kontrakt med COOL Racing til 2022, hvor den stod på et LMP3 løbsprogram i European Le Mans Series og Michelin Le Mans Cup, blandet op med LMP2 testkørsler. Han vandt 2022 ELMS mesterskabet i LMP3 sammen med Maurice Smith og Michael Benham, og tog 6 ud af 6 mulige Pole Positions i sæsonen.

Der kom også opgaver i USA, hvor han deltog i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i LMP3 kategorien.

Derudover kørte han tusindvis af testkilometer ombord LMP3 racere, og var også med til at hjælpe Lilou Wadoux med hendes LMP2 debut i FIA WEC 2022, hvor han coachede den unge franskmand i både LMP3 og LMP2 materiel.

Malthe Jakobsen, Peugeot TotalEnergies #94, Bahrain Rookietest 2022
Photo: JJ Media

I 2023 har han endelig taget skridtet op til LMP2 kategorien for COOL Racing, hvor han kørte Asian Le Mans Series, og vandt et af løbene. Dertil kommer et European Le Mans Series program for holdet, og med 24 timers løbet i Le Mans som kronen på værket.

Peugeot Sport har været utrolig glad for danske kørere i deres nuværende 9X8 program. Mikkel Jensen og Kevin Magnussen var valgt som to af de seks løbskørere meget tidligt i program. Magnussen fik dog tilbuddet om at komme tilbage i Formel 1, og så drejede han den vej i stedet, mens Jensen har holdt fast i holdet.

Magnussens umiddelbare afløser var James Rossiter, da han havde været med til at teste og udvikle bilen i blandt andet simulatoren. Efter blot to løb for englænderen, forlod han holdet, i indtog i stedet en rolle som teamchef i Formel E. Det bragte Nico Müller i spil, som ellers havde kurs mod et Audi Sport program, indtil de trak stikket på det.

Indtil videre skal Malthe Jakobsen køre i simulatoren, og være med ved holdets testkørsler. Og så må fremtiden vise, om det bliver til et løbssæde for den 19-årige dansker.

Den næste opgave bliver 24 timers løbet i Le Mans for COOL Racing den 10.-11. juni 2023, hvor han skal dele ORECA 07 Gibson raceren med startnummer 37 med hans Asian LMS og ELMS holdkammerater Alexandre Coigny og Nicolas Lapierre.

Relaterede nyheder