DTM holdene tester forud for sæsonstart

De 3 DTM konstruktører Audi, BMW og Mercedes er så småt begyndt at forberede sig på sæsonstarten i DTM – også selvom der stadig er næsten 2 måneder til sæsonstarten 6.-8. Maj på Hockenheim.

Der er meget strenge regler omkring tests i DTM, så derfor udnytter holdene banetiden bedst muligt, når de endelig får mulighed for at teste.

De 3 mærker testede på den Spanske Monteblanco bane nær Sevilla, inden at den sidste test inden sæsonstart køres på Hockenheim 5. til 8. April.

Audi

Hos Audi var det Mattias Ekström og Jamie Green som var bag rattet. Audi bruger igen Audi RS5 DTM modellen.

“Naturligvis ville alle vores kørere gerne have kørt i Spanien, men for at få de mest optimale testresultater, valgte vi kun at bruge 1 kører i hver bil, ” udtalte chef for Audi Sport i DTM, Dieter Gass.

Audi RS 5 DTM Test Car, Mattias Ekström
Photo: Audi Sport

Bilerne er reglementsmæssigt stort set uændrede i forhold til sidste sæsons biler, og her vandt Audi 10 ud af 18 løb. Derfor var det også kun småting som der kunne optimeres på bilerne.

Audi’s kørersammensætning i DTM i 2016 er:

Audi Sport Team Abt
#17 Miguel Molina, #51 Nico Müller

Audi Sport Team Abt Sportsline
#5 Mattias Ekström, #48 Edoardo Mortara

Audi Sport Team Phoenix
#99 Mike Rockenfeller, #10 Timo Scheider

Audi Sport Team Rosberg
#53 Jamie Green, #27 Adrien Tambay

 

BMW

BMW havde 4 kørere ude at teste. De forsvarende konstruktørmestre havde DTM mesteren fra 2014 Marco Wittmann, DTM mesteren fra 2012 Bruno Spengler,  GP2 mesteren fra 2007 Timo Glock samt vice-mesteren fra DTM 2013 og dobbelt bronzevinder i WTCC Augusto Farfus med som chauffører.

“Det var rigtig rart at være tilbage bag rattet i BMW M4 DTM bilen og komme tilbage i rytmen. Jeg nød også at arbejde sammen med mit nye team, BMW Team MTEK. Jeg følte mig meget velkommen og det var rart at få prøvet nogle alternative setup muligheder af sammen med mine nye mekanikere. Nu kan jeg slet ikke vente på at komme ud at køre igen til næste test”, udtalte Augusto Farfus efter testen.

Monteblanco (ES) 25th Febrary 2016. BMW Motorsport, Marco Wittmann (DE) Red Bull BMW M4 DTM.
Photo: BMW AG

BMW’s kørersammensætning er:

 

BMW Team RMG:
#11 Marco Wittmann, #16 Timo Glock

BMW Team MTEK:
#7 Bruno Spengler, #18 Augusto Farfus

BMW Team RBM:
#31 Tom Blomqvist, #36 Maxime Martin

BMW Team Schnitzer:
#13 António Félix da Costa, #100 Martin Tomczyk

Mercedes

Mercedes vandt kørermesterskabet med Pascal Wehrlein i 2015, men da han er skiftet til Formel 1, så er det andre kræfter som må tage over. De har dog bibeholdt 7 af de 8 kørere fra sidste sæson, mens Esteban Ocon erstatter Wehrlein.

Robert Wickens, Christian Vietoris, Paul Di Resta og Gary Paffett delte de 3 dage mellem sig, hvor de fik kørt over 500 omgange og samlet en masse data. Bilen er Mercedes-AMG C63 DTM.

Photo: Mercedes-AMG

“Generelt er vi meget tilfredse med testen. Vi fik kørt det meste af vores program og fik nogle gode data, ” udtalte Ulrich Fritz, som er chef for Mercedes-AMG’s DTM program.

Mercedes kører med denne kørersammensætning i 2016:

Mercedes-AMG DTM Team ART
#2 Gary Paffett, #34 Esteban Ocon

Mercedes-AMG DTM Team HWA I
#12 Daniel Juncadella, #6 Robert Wickens

Mercedes-AMG DTM Team HWA II
#3 Paul Di Resta, #84 Maximilian Götz

Mercedes-AMG DTM Team Mücke
#22 Lucas Auer, #8 Christian Vietoris

Relaterede nyheder