Ford forlænger deres IMSA og WEC programmer

Ford har annonceret at deres GT program er blevet forlænget til at inkludere 2019 sæsonen i både IMSA samt FIA World Endurance Championship.

Programmet var ellers oprindeligt et 2 års program, altså 2016 og 2017, men efter Le Mans triumfen har de altså valgt at forlænge programmet.

Ford Chip Ganassi Racing UK #66 Photo: JJ Media
Ford Chip Ganassi Racing UK #66
Photo: JJ Media

Ford er kommet i enorm modvind efter deres opførsel på Le Mans i år. Ikke blot havde de skjult deres rigtige performance ved de første løb i WEC samt på Le Mans testdagen, men så fik de mere vægt i bilen samt en justering af turbotrykket. Det havde dog ikke den store virkning på dem, og de blev ved med at køre hurtigere, og blot Ferrari kunne hænge på. Med 1 time tilbage af løbet lå Ford protest på Risi Ferrari’en som lå på 2. pladsen fordi at denne kørte rundt med defekt positionsangivelse på siden af bilen. Teamet skulle øjensynligt have været ovre hos Risi teamet og truet dem med, at hvis de ikke selv trak bilen i pit og opgav hele podiet til Ford (som i sidste ende sluttede 1-3-4), så ville de smide en protest. Risi nægtede og Ford smed protesten. Selvom løbsledelsen valgte at give Ferrari en lille straf, var det ikke nok til at bytte på placeringerne.

Mange har derfor kritisteret Ford, da sportsvognsløb normalt er en kategori præget af fair play, hvor der ikke har været protester til højre og venstre. Men det billede blev desværre brudt på Le Mans.

Det bliver spændende at følge Ford resten af året, og om forspringet bliver ved med at være det samme. Ford Chip Ganassi Racing UK #66 fører pt VM for kørere, mens de indtager 3. pladsen i konstruktørernes GT mesterskab.

Relaterede nyheder