FIA WEC og Formula V8 3,5 starter samarbejde i 2017

FIA World Endurance Championship og Formula V8 3,5 starter et nyt samarbejde i 2017.

Minimum 6 ud af de 9 Formula V8 3,5 løb på 2017 kalenderen skal køres sammen med FIA WEC, hvilket giver et kæmpe boost for begge serier.

De indtil videre 6 weekender er Silverstone, Spa Francorchamps, Nürburgring, Mexico, Japan og Bahrain.

FIA WEC har indtil videre været et mesterskab uden nogen fast support serie. De har været afhængige af diverse lokale løbsserier, eller som tilfældet var på Spa Francorchamps i år, internationale løbsserier som TCR International, foruden “familiemedlemmet” ELMS, som er blevet en fast partner ved åbningsløbet på Silverstone.

Race start 6 Hours of Nürburgring 2016 Photo: JJ Media
Race start 6 Hours of Nürburgring 2016
Photo: JJ Media

Formel serien som tidligere bl.a. har været kendt under navnet World Series by Renault, mistede støtten fra Renault efter 2015, og har siden da selv arrangeret løbene. Det har kostet serien en masse teams, mediebevågenhed og ikke mindst tilskuere, da Renault ofte lavede gratis løbsweekender. Derfor var tribunerne ofte proppet, når de var på banen, hvilket desværre ikke har været tilfældet i år.

I tidligere sæsoner har vi i nogle tilfælde set ELMS og World Series by Renault køre sammen, men det var ingen af holdene tilsyneladende ikke så glade for, da de var sure over ikke at have garagerne for dem selv, men istedet måtte deles om garagerne og måtte flytte værktøj frem og tilbage hele tiden. Så det bliver spændende at se hvem der bliver “storebror” denne gang, men det er formentlig FIA WEC, og så må Formula V8 3,5 holdene holde til i telte i paddocken, ligesom man ser fra Formel 1 med GP2 og GP3 holdene.

Gerard Neveu, FIA WEC (left) and Jaime Alguersuari, Formula V8 3,5 (right) Photo: FIA WEC
Gerard Neveu, FIA WEC (left) and Jaime Alguersuari, Formula V8 3,5 (right)
Photo: FIA WEC

FIA WEC chefen Gérard Neveu udtaler at han er meget glad for samarbejdet, da det forhåbentlig betyder at nogle af kørerne fra Formula V8 3,5 vil se WEC som det næste karrierespring istedet for Formel 1, som bliver svære og svære at komme i, da udskiftningen af kørerne ikke er så stor som den tidligere har været.

Ydermere får top 3 i Formula V8 3,5 mesterskabet en test ved FIA WEC Rookietesten i Bahrain, når sæsonen er omme. Det bliver henholdsvis et sæde i LMP1, LMP2 og GTE for de 3 bedstplacerede. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen om det allerede er top 3 i 2016 eller om det først er fra næste år. Men uanset hvad, så er det en pris der er værd at køre om.

Flere af de nuværende kørere i FIA WEC har deltaget i World Series by Renault, hvor bl.a. nuværende WEC kørere som Filipe Albuquerque, Danny Watts, Fernando Rees, Brendon Hartley, Nathanaël Berthon, Richie Stanaway, Marco Sørensen og Roberto Merhi har været forbi klassen.

FIA WEC sæsonen forventes at se nogenlunde ud ligesom i år. Datoerne er ikke endelig godkendt af World Motorsport Counsil, men indtil videre har Silverstone 14.-16. april, Spa 4.-6. maj, Le Mans 17.-18. juni og Nürburgring 14.-16. juli, efterfulgt af Mexico, Japan og Bahrain. Så det lader kun USA og Kina i det uvisse indtil videre, men da begge lande er store markeder for bilproducenterne, er der formentlig også at finde på kalenderen i 2017.

Relaterede nyheder