Store ændringer på vej blandt kørerne i DTM i 2017

Der kommer til at ske store ændringer i kørersammensætningen i DTM i 2017.

De 3 konstruktører stiller blot til start med 6 biler hver, og det betyder at der bliver endnu mere kamp om sæderne.

Tidligere på året annoncerede Martin Tomczyk og Antonio Felix da Costa at de ikke længere skulle køre DTM for BMW, og lørdag aften annoncerede Timo Scheider at han ikke havde fået hans kontrakt fornyet hos Audi.

Mattias Ekström har været fast bestanddel hos Audi Sport siden 2001, men med hans VM titel i Rallycross, trækker det helt afgjort i den 38 årige Svensker, som på det seneste udefra har virket lidt til at have mistet gnisten til at køre DTM. Det er efterhånden 9 år siden at han sidst vandt mesterskabet, men har sidenhen taget medaljer i mesterskabet. Han sluttede dog hans DTM sæson af med at tage en sejr – men måske er det blot en fin måde at slutte hans DTM karriere på…?

Jamie Green shout be secure for 2017 - but what about Adrien Tambay? Photo: JJ Media
Jamie Green burde være sikker hos Audi i 2017 – men hvad med Adrien Tambay?
Photo: JJ Media

Rene Rast gjorde et rigtig godt indtryk ved begge hans DTM weekender. På Zandvoort sprang han til søndag morgen, da Adrien Tambay fik en håndskade. Men til DTM finalen på Hockenheim var har godt forberedt og snuppede en flot 6. plads i lørdagens løb. Efter at Audi har annonceret at de heller ikke kommer til start på Le Mans med en 3. bil i 2017, skal de finde et eller andet job til ham – måske DTM, måske noget GT3 løb, samt evt udleje ham til LMP2, så han kan bibeholde hans sportsvogns kompetencer.

Hos Mercedes må Daniel Juncadella være den klare kandidat til at miste hans sæde – med mindre at andre af Mercedes’s kørere vælger at satse på andre mesterskaber. Han var den klart dårligste Mercedes kører i 2016 – kun “undergået” af Esteban Ocon, som nu er skiftet til Formel 1, samt Felix Rosenqvist som blev kastet ind midt i sæsonen som erstatning for Ocon. Rosenqvist har allerede aftale i Formel E, så måske bliver han den anden kører som bliver ofret.

For 1 måneds tid siden startede rygterne omkring Edoardo Mortara måske ville skifte til Mercedes. Uanset hvad, så kan vi vist godt være ret sikre på at se ham i DTM med enten 4 ringe eller en stjerne på motorhjælmen i 2017, efter han sikrede sig 2. pladsen i dette års mesterskab.

Edoardo Mortara - Audi or Mercedes 2017? Photo: JJ Media
Edoardo Mortara – Audi eller Mercedes 2017?
Photo: JJ Media

Forhåbentlig kommer der også nogle nye ansigter i DTM i 2017, da 2016 sæsonen var en stort set tro kopi af 2015 kørerne. Det er altid godt med noget nyt blod, da der ellers nogle gange kan komme lidt tendens til “sure, gamle mænd”, hvis det er de samme 18-24 kørere som bliver ved med at kæmpe år efter år.

Relaterede nyheder