DTM rookietester i Spanien

DTM konstruktørerne Mercedes-AMG, BMW og Audi Sport var draget til Jerez i Spanien til den såkaldte rookietest.

Der var dog ikke helt så mange rookies i opstillingen, som der har været tidligere sæsoner.

Audi Sport havde Loic Duval, Nick De Vries, Kelvin Van Der Linde og Dion Von Moltke på banen. Duval fik testen efter mange års tro tjeneste i Audi’s Le Mans program, mens Von Moltke har kørt IMSA de seneste par sæsoner. Kevin Van Der Linde er tidligere vinder af VW Scirocco Cup samt ADAC GT Masters. Nick De Vries har kørt GP3 i denne sæson, og har siden han startede med at køre gokart, været blandt de allerhurtigste på racerbanerne, og nu skulle han prøve en Audi R5 DTM.

Loic Duval Photo: JJ Media
Loic Duval
Photo: JJ Media

BMW havde svenske Joel Eriksson, Ricky Collard samt John Edwards i bilerne. Joel Eriksson har kørt Formula 3 FIA European Championship i denne sæson, og vandt bl.a. Masters of F3 på Zandvoort banen i august måned. Ricky Collard har i denne sæson kørt Britisk Formel 3. Hans far er Rob Collard som har en lang historie med BMW i BTCC, så man kan næsten sige at det tyske blod flyder i årene på ham. John Edwards har kørt BMW i IMSA serien gennem mange sæsoner, og I år var det hans tur til at få en test i den hurtige BMW M4 DTM.

Joel Eriksson Photo: JJ Media
Joel Eriksson
Photo: JJ Media

Mercedes-AMG havde inviteret Maximilian Günther til testen som rookie samt “genindkaldt” Maro Engel, som kørte DTM for mærket fra 2008 til 2011. Ny mand i Mercedes-AMG C63 DTM sædet var Edoardo Mortara, som skifter fra Audi Sport til det sydtyske mærke. Günther har også kørt Formula 3 FIA European Championship, hvor han sluttede som 2’er i mesterskabet.

Edoardo Mortara - Audi or Mercedes 2017? Photo: JJ Media
Edoardo Mortara & Maro Engel
Photo: JJ Media

DTM har strenge regler omkring test, hvor alle konstruktørerne kun må teste ved lejligheder. Så nu der er ro for holdene indtil slutningen af februar, hvor den næste test på Portimao skal køres.

Jerez Rookie test 2016 Photo: Mercedes Motorsport
Jerez Rookie test 2016
Photo: Mercedes Motorsport

Relaterede nyheder