Audi bekræfter DTM kørerlineup 2017

Audi Sport har idag bekræftet deres kørerlineup for 2017 DTM sæsonen.

Det bliver en blanding af erfaring og nyt blod i de 6 Audi R5 DTM racere.

Mattias Ekström, Jamie Green, Nico Müller og Mike Rockenfeller har alle fået genvalg, og det var faktisk kun sidstnævnte som ikke fik nogen sejr i løbet af 2016. Han har dog så meget kredit i banken hos Audi som tidligere DTM mester fra 2013.

Der var dog 2 “kaniner” som Audi trak op af hatten. Superreservekøreren fra 2016, Rene Rast, imponerede så meget i de 3 DTM som han kørte, at han nu har fået et fast sæde. I hans blot 2. DTM løb kørte han en flot 6. plads hjem, og satte flere etablerede DTM kører til vægs.

Loïc Duval, René Rast
Photo: Audi Sport

6. og sidste kører er den nu tidligere FIA WEC kører, Le Mans vinder og Verdensmester, Loic Duval. Efter Audi lukkede deres WEC program stod han nu uden nogen bil, på nær de Formel E forpligtelser som han har hos Dragon Racing. Netop de forpligtelser kommer til at give ham lidt knas i kalenderen. DTM løbet på Lausitzring har datosammenfald med Formel E løbet i Paris. Så hvad der får 1. prioritet må vi se til den tid – hvis han får en helt fantastisk debut i DTM 14 dage før dette datosammenfald, og han samtidig har udspillet sine chancer i Formel E meterskabet, så peger pilen nok mod DTM. Men det må tiden vise.

En lignende situation kan Mattias Ekström også komme i, da han som forsvarende Verdensmester i FIA World Rallycross Championship formentlig stiller op igen. Til sæsonstarten i DTM bliver der dobbeltprogram for ham, da WorldRX også kører med på Hockenheim 5.-7. maj.

Ydermere betyder det at vi med meget stor sansynlighed ikke komme til at se hverken Rast eller Duval hos andre hold i FIA WEC eller Le Mans i 2017, da Åbningsløbet i DTM har datosammenfald med det vigtige sidste løb inden Le Mans – Spa Francorchamps.

Audi RS 5 DTM Test Car, Loïc Duval
Photo: Audi Sport

Ekström, Green, Rast og Duval var alle på banen da alle DTM konstruktørerne var på Jerez for at teste ved en såkaldte Rookietest. På det tidspunkt var det umiddelbart blot en “gave” fra Audi Sport til deres mangeårige WEC kører Duval, mens Rast var der som referencekører for de andre Rookie’s der var ude og teste. Men nu ved vi lidt mere om hvorfor at netop de to også var med til testen.

Det betyder samtidig et farvel til Adrien Tambay, Miguel Molina, Edoardo Mortara samt Timo Scheider. Med hensyn til de 2 sidstnævnte, var allerede klart at de ikke ville være en del af kørerlineup’en 2017. Mortara skal køre DTM for Mercedes mens Scheider annoncerede at han ikke havde fået forlænget hans Audi kontrakt. Han kigger istedet mod FIA World Rallycross, som han har fået meget smag for med en samlet 4. plads ved sæsonfinalen i Argentina, og skal derudover stadig holde øje med hans ADAC Formel 4 hold.

Med dagens annoncering mangler vi blot at Mercedes-AMG annoncerer deres kørere, og så er vi ellers klar til sæsonstarten i maj.

Relaterede nyheder