Stefano Comini: Mellem succes og usikkerhed – livet for en mester

I 2014 godkendte FIA Marchello Lotti’s planer om et international Touring Car mesterskab, og det første løb blev kørt på Sepang i Malaysia i marts 2015. Den Schweiziske kører Stefano Comini var med fra start og kæmpede sig hurtigt til toppen af mesterskabsstillingen.

På grund af problemer med budgettet, så det på et tidspunkt ud til at Comini ikke kunne fuldføre sæsonen og snuppe titlen. Men en stålfast målsætning, hårdt arbejde og støtte gjorde at Comini fik sin plads i historiebøgerne: Han blev den første TCR International Series mester, sammen med det Italienske hold Target Competition, som også tog teammesterskabet.

Forud for starten af 2016 var Comini igen på overskrifterne, da det lykkedes ham at blive professionel racerkører. Hans titelforsvar blev til en utrolig spændende afslutning på sæsonen, hvor det først var i sæsonens allersidste løb at det blev afgjort. Comini vandt titlen nummer 2, hvilket ligesom den første blev afgjort i Macau (Kina) i November 2016.

Mellem succes og usikkerhed: Den dobbelte TCR mester Stefano Comini har stadig ikke underskrevet noget kontrakt til 2017.  Photo: TCR International Series

Men Comini oplevede endnu engang modstand. Pengeproblemer hos Leopard, som havde bilerne som ham selv og holdkammerat Jean-Karl Vernay kørte, er blevet solgt. “Og jeg venter stadig på nogle penge fra sidste år,” fortalte Comini.

Men med blikket rettet fremad, ved den 27 årige kun “at jeg vil køre i TCR. Jeg ved bare endnu ikke for hvilket team. Efter mit seneste interview med Tysklands’ Motorsport aktuell, kom der skub i nogle ting. Men jeg har ikke haft nogle kontraktforhandlinger; Jeg har ikke nogen kontrakt i øjeblikket.”

Men TCR er stadig Comini’s mål. “Jeg tror på konceptet i serien: Du kan opbygge et professionelt miljø med en bil til en fornuftig pris. Succesen for serien er bevist: Alle vil enten gerne køre i TCR serien eller i en TCR bil. Serien har en meget lys fremtid,” forudser han.

Comini smiler altid

Selvom det har været 2 måneder uden at sidde i en racerbil, hvilket er meget svært for Comini, ligesom alle andre racerkørere, får han stadig stor støtte fra hans venner og familie. Men usikkerheden kan stadig ramme af og til. “Min kone er den største støtte,” forklarede Comini, “Men jeg nyder også at mine venner kigger forbi til en øl. Nogle gange tager vi et smut i byen. Jeg har altid et smil på, og det er den måde at jeg er på.”

At vinde TCR International mesterskabet 2 gange i træk har ikke haft nogen indvirkning på den Lugano-fødte racerkører. Selvom hans kørsel (så som at lave donuts med en forhjulstrækker, eller lave håndbremsevendinger i hårnålen i Macau) har gjort ham til en legende på den måde, har hans personlighed ikke nået “superstar status” endnu.

I den lille by Tession, hvor Comini bor, er skiløb og fodbold hovedpunkterne i de lokale aviser. “Men de skriver da af og til et par linjer, og nogle gange med et lille billede,” jokede Comini. Den 2. marts 2017 venter der en speciel hædring after TCR mesteren. Lugano’s borgmester – Marco Borradori – vil byde Comini velkommen til rådhuset, hvor Schweizeren vil blive hyldet for sine bedrifter.

Despite Leopard Racing struggling, with both TCR race cars having been sold, Comini never stops smiling Photo: JJ Media

Bortset fra det, så var Comini’s private kalender ikke propfuld som mange tror. Der var nogle hædringer af mesterskabet, men Comini har også fundet tid til sig selv. “Jeg havde indbudt til en fest for 55 gæster i mit kontor i Lugano, hvilket var rigtig fedt”, fortalte han.

Derudover satser Comini på at blive i motorsport “indtil jeg er 50 år gammel. Mit mål er altid at køre en bil og vinde. På den korte bane er mit drøm at køre mindst 1 løb i Rallycross. Jeg er meget fascineret af deres dueller. Men også at bilerne er anderledes i forhold til standardvogne, og det kan jeg lide. Et løb i V8 Supercars i Australien tænder mig også.”

En af hans seneste projekter – til stor fornøjelse for hans fans – er hans merchandise. “Jeg planlægger at udvide, med t-shirts som en start,” sagde Comini. Herefter kommer der mere, nemlig det som han elsker allermest – racerløb. “Sæsonens første løb er TCR løbet i Georgien i starten af april”, tilføjede Comini. Men måske tager det lidt længere inden at der er et program på plads for køreren.

 

Original artikel oversat af Jens Jensen