Kørerfeltet til Le Mans klar

I dag er kørerfeltet til 24 timers løbet på Le Mans blevet offentliggjort – eller det vil sige hele feltet minus en kører.

Blandt fabriksholdene i LMP1 er der ikke nogle overraskelser. Porsche stiller op med Jani/Lotterer/Tandy samt Bernhard/Bamber/Hartley ligesom i WEC. Toyota Gazoo Racing har Conway/Kobayashi/Sarrazin, Davidson/Buemi/Nakajima og Kunimoto/Lapierre/Lopez. ByKolles Racing Team stiller til start med Webb/Kraihamer/Rossiter ligesom ved de to første løb i FIA WEC. I alt 6 biler deltager i LMP1

Der er også langt mellem overraskelserne i LMP2. G-Drive Racing #22 har Jose Gutierrez i bilen i stedet for Leo Roussel, som er deres normale ELMS kører. Der er hele 25 biler til start i LMP2 feltet.

GTE Pro klassen har 13 velkendte biler til start, i en god blanding af Ferrari, Porsche, Ford, Corvette og Aston Martin. Klassen har også en dækkrig mellem Michelin, som leverer til alle hold undtagen Aston Martin Racing som kører med Dunlop. Så det bliver spændende at se hvor pilen peger henad til dette års løb, eller om de kører lige op.

Porsche vs Toyota
Photo: JJ Media

Der er 16 GTE Am biler til start, hvor der er endnu større dækkrig end i Pro klassen. 10 hold har valgt Michelin, men 6 biler er på Dunlop dæk. Det er de 3 Aston Martin og 3 Porsche racere som har valgt de engelske dæk fremfor de franske. Det er også i GTE Am klassen at feltets eneste ledige sæde er. I Proton Competition #88 mangler Nick Yelloly og Stephane Lemeret at få en 3. mand med i bilen. Dermed kan teamet godt se taget en 1000 Euro seddel med i baglommen, når de møder op på banen, da alle kørere skulle være annonceret til ACO den 11. Maj – og den normale bødestraf for at meddele kørere for sent er 1000 Euro.

Der er fortsat en enkelt bil på reservelisten, hvor Mentos-Proton Racing #94 står som eneste bil. Der er dog ikke optræk til at den bil skal i brug, da de 60 faste biler ser rimelig sikre ud. Ingen biler har nogle skader at døje med efter ræs, så alle burde være klar til den 4. Juni, hvor testdagen køres.

I alt er der 6 danskere med i feltet – David Heinemeier Hansson Vaillante Rebellion LMP2 #13, Nicki Thiim og Marco Sørensen Aston Martin Racing #95, Michael Christensen Porsche GT #92, Jan Magnussen Corvette Racing #63 og Christina Nielsen Scuderia Corsa Ferrari #65.

Hele feltet kan ses her

Relaterede nyheder